stress!

Jag känner mig så furktansvärt stressad. Har typ en miljon grejer att göra. Eller egentligen inte. Men det känns så.

Ska skriva en tolkning av Mina löjen av Johan Henrik Kjellgren till imorrn. Det är en dikt som handlar om hans förakt mot allt och det värsta är att den skrev på typ 1700-talet. Egentligen var den ganska kul att läsa. Det man förstog av den. Men att försöka tyda ut den och skriva om den. Nej det blir på tok för jobbigt. Men det är det minsta. Jag har ett jävla kemiprov imorrn och det är ingen trevlig historia. Har typ 3 kapitel varav jag kan hyfsat ett. Men jag skulle misslyckas ganska fatalt även om det bara hade varit det som vi skulle ha prov på. Jaja vi får se hur det går. Känns jobbigt att plugga, jag är ju så furktansvärt omotiverad. Det enda som motiverar mig är att jag vet att jag ligger på gränsen och måste visa vad jag kan för att få ett mvg. Förtjänar det egentligen bara att man pallar inet engagera sig med en lärare som ser ner på en och pratar i exakt samma röstläge hela tiden. Man kan verkligen inte höra om hon är glad eller ledsen. Stackars uttryckslösa kvinna. Jaja, bäst att återgå till pluggeriet :(

övermycket själ

Var inne i svensson magazin butiken idag med mi sis. Och Oh Ja! Byxorna sitter bra. Lite långa var dom men det är bara att vika upp. Annars var dom helt perfekta med perfekt färg och inte utsvängda men inga tightsben. PERFEKT! Haha, jag känner mig så nöjd :D

The Sartorialist

The Sartorialist är utan tvekan min favoritstreetstyle sida (även om sthlmstreetstyle också är kul att kika in på) men tyvärr så uppdateras den alldelles för sällan.

För det första är verkligen alla bra klädda. På många andra sidor tycker jag att det känns som att vissa har blivit plåtade bara för att dom ser helt onormala ut. Vissa har verkligen en egen och rba smak, men vissa... jag ska inte kommentera det mer. Men på the Sartorialist kan man inte komma ifrån att alla är väldigt välklädda.

Anledning två till att jag gillar sidan är att dom har en oförskämt bra fotograf. Han/Hon vem det nu är kan verkligen det där med att fota, jämför bara färgerna och fokuseringen med t.ex. bilderna på facehunter. (inget ont om facehunter som även den är väldigt bra)

Ibland önskar jag verkligen att jag var kille. Iaf om jag fick se så oklanderlig ut som killen här nedanför. Sötaste leendet dessutom :D Och jag och randigt, det går bara inte att säga nej till.

110973-74



hjärtat som gjorde min dag

Kände mig lite illa till mods idag när jag kom hem efter fysikprovet, det är ju aldrig kul med prov. Men idag kom att ljusna upp trots alla mörka regnmoln ute.

Tog min dagliga tur in på
Ytligheter och kollade in alla dom små trevliga inläggen ända tills jag kom till ett speciellt där vinnaren av Sweezeheart pincetten korades. Läst inte igenom inlägget så noga men fastnade vid att mitt namn stog utskrivet. Fick lite lätt fnatt och var tvungen att messa Hanna. Haha. Det är ju faktiskt första gången som jag skickar in på en tävling så oddsen att vinna är ju inte så stora. Men om några dagar kommer väll ett litet paket på posten med mitt alldelles eget lilla hjärta :D

Vad är det man säger - tur i spel, otur i kärlek. Det stämmer väldigt bra idag på mig. Men nu har jag min pincett att glädjas åt.


110973-73



le dimanche

Idag har nog varit min ineffektivaste dag på länge. Eller hela helgen igentligen. Men ja, det har varit frukstansvärt skönt. För en gångs skull har jag verkligen bara velat vara hemma och mysa själv. Såååå skönt.

Hanna panna skrev att alla behöver någon som kan lyssna på all skit dom säger och faktiskt låtsas att dom tycker det är intressant. Som ett litet svar på det ska jag säga att jag tycker det är ganska trevligt att älta :D i viss mån iaf. Men idag var långt under gränsen för vad man (eller jag) blir deprimerad av, så det var bara roligt. Har försökt plugga lite fysik nu på eftermiddagen och det har varit såå tråkigt, så det var underbart skönt att prata med Hanna. Hoppas nu bara att allt ordnar sig så vi ses på höstlovet. Men det ska nog inte vara något större problem.

Gjorde högskoleprovet igår och kände mig riktigt uppgiven eftersom jag fick 1.1 när jag gjorde det på internet i fredags. Men det gick ändå bra (med tanke på att jag fick hjärnsläpp på första delen och var tvungen att räkna om EN uppgift i 20 min och inte han svara, eller chansa, på 7/20 frågor) och jag lyckades skrapa ihop 90/122 p. Vilket borde innebära ca 1.5 (möjligtvis 1.4) i poäng. Så jag är nöjd. Nu är det bara att se framåt till nästa prov och hoppas på att det går ännu bättre då.

Ibland känner jag mig så fruktansvärt korkad. Finns en liten söt butik som verkar ha skitsnygga kläder som jag har tänkt gå till i ett år nu. Men det har aldrig blivit av (känner mig alltid så utstirrad i små butiker). Och nu när jag har letat efter Svensson jeans så har jag kommit på att det är ju den affären som allt handlar om. Det är därifrån dom kommer, det är ju Svensson affären. Längesen jag kände mig såhär blåst av mig själv. Så nu ska jag dit på tisdag har jag bestämt mig för och prova jeans. Och jag hoppas för allt i världen att de passar för isf har jag ett par nya vackra denimfärgade oblekta jeans utan krusiduller med övermycket själ :D


110973-72110973-71


du har 40% av vanlig syn...

haha kändes bra när man får veta att ens syn på ena ögat är 40% och på det andra 50%. MED LINSER! hahah tror jag iaf. jaja nu är det bara att beställa hem nya linser och se världen med nya ögon.

letar efter ett par glasögon också. vet att alla har bloggat om
pradabågarna och jag håller med dom är skitsnygga. är förlovad med pilotisar i alla färger och former. men allvarligt talat tror jag inet att jag vill lägga ner massa pengar på ett par bågar som jag med största skerhet kommer ha tröttnat på inom något år. (man vet inet men kanske). så är det någon som har koll på några snygga lite mer diskreta bågar?

göteborg

Igår så bara det iväg på roadtrip till göteborg. Hm.. kanske låter lite häftigare än vad det var i en liten Saab med två takräcken inträngda i bilen dessutom. Jaja kom fram gjorde vi iaf (även om jag tvivlade på ifall jag skulle komma fram helskinnad ibland).

Väl framme i götet så lämnades jag av hos min bror. Vi slöt upp med mi sis och sen skulle vi gå och käka. Var dock fullpackat på göta så det bar av hem igen med hämtpizza, godis och en film. Såg på idol och konstaterade att Erik faktiskt skötte sig riktigt bra nu när han väljer en låt som passar honom och att min personliga favorit fortfarande är Markus. Sen var det Tjenaree Kungen, och satan vad jag gillade den filmen, så numera är mitt personliga mål att bli en punkrockare. Nej men allvarligt alla klyshor som alltid står på fodralen om att "det här är en film man mår bra av" och "den här filmen blir man verkligen glad av". Dom var i det här fallet sanna. Åh vad jag är sjugen på att flytta till göteborg. Känner att det är min förlorade stad. Haha, det är någonting i atmosfären. Nej men allvarligt kolla på tjenare kungen, den är värd att ses tro mig. Sen försökte jag och P kolla på oss torpeder emellan men det misslyckades ganska fatalt då båda somnade. Så jag kan tyvärr inte rekommendera den filmen, men det finns en möjlighet att den faktiskt är bra.

Dagen efter vaknade jag inte förens kvart i 11 och sen stack jag och P ut för att bruncha på stan. Var tänkt att vi skulle gå till Café Zenit, men det var stängt pga renovering så vi gick till Haga och drack varsin jättegod Latte med en inte lika god grillad ciabatta till (varför kallar man en vanlig macka ciabatta, den var inte ens i närheten av den definitionen. Introducerades till några av p's kompisar och traffade jag mina roadtrippers i Nordstan.

Att hitta tillbaka till bilen var ett mindra äventyr. Vi delade på oss och såg vem som skulle komma fram först då ingen hade en aning om vart vi skulle. Jag och E kom definetivt fram till Sahlgrenska först (bilen stog 3 min därifrån, vilket vi, och speciellt inet jag, hade någon aning om) Sen så yrade vi omkring inne på Sahlgrenska området och i botaniska trädgården i en timme. Det tog oss 2 timmar allt som allt att ta oss från Nordstan till bilen vid botaniska trädgården. Var minst sagt trött sen och hade skoskav. Sen var det bara en lång väg hem och han t.o.m. läsa lite historia på bägen. Har dock väldigt mkt kvar att plugga till imorrn :( usch usch usch. jobbigt värre.

Och snart ska jag iväg och passa M och sen är det tennis om man hinner och efter det är det flytta till pappa.


110973-64
Joel Kinnaman som Dickan i Tjenare Kungen, riktigt het :P


män i uniform...

jag säger då det. män i uniform i allmänhet. men band i uniform har verkligen det där lilla extra. man ser att dom hör samman och allvarligt talat så tror jag att man lyssnar lite med ögonen också.

the hives är ett band som verkligen har lyckats med biten scenkläder. kan ju vara så att dom har väldigt bra klädsmak utanför scen också. men hur som helst är det fruktansvärt snyggt att dom är likadant klädda (i riktigt balla kläder).  dom ser fruktansvärt sofistikerade ut samtidigt som dom kan konsten att spela. the hives som är ett riktigt bra band (när man är på väldigt bra eller fruktansvärt dåligt humör) kan dessutom se sofistikerade ut utan att bli töntiga. hela deras image är bara sjukt ball. tummen upp för the hives.

själv skulle jag inte tacka nej till ett par riktigt snygga skor med vita damasker att traska runt i nu i höst. precis som dom här pojkarna.

110973-36

110973-37

110973-38


jobb?!

åh idag ringde den en tjej och frågade om jag ville passa barn åt henne. och det är klart jag vill. är ju inte säkert än men på lördag ska jag iaf träffa henne och hennes 14 månader gamla knyte. så sött. vi får se hur det går. förhopningsvis bra. men men. ska inte hoppas för mkt.

top5 - bästa stroferna

Utan någon inbördes ordning:

  1. Sometimes the only way is jumping - I hope you're not afraid of heights
    Maybe - Gavin DeGraw

  2. Inga jordskalv där vi bodde ingen frös och ingen svalt, men det självde när du rörde vid mig
    Hjärter Dams sista sång - Lars Winnerbäck

  3. I'm an angel bored like hell and you're a devil meaning well
    You're the Storm - The Cardigans

  4. I said "Hey girl have seen that film with those kids in New York in the eighties
    Oh you have - Well can I watch it with you anyway"
    You Can't Steal My Love - Mando Diao

  5. You can't fight the tears that ain't coming
    Or the moment of thruth in your lies
    When everything seems like the movies

    Yeah you bleed just to know you're alive
    Irir - Goo Goo Dolls




high score

I fredags var det Idol och jag fick se min älskade Marcus sjunga.... haha det kanske är lite att överdriva, men han är faktiskt sjukt bra. Sen var det chilling med min ninis och Coyote Ugly. Riktigt skön film, det var ju ett tag sen man såg den. Jävel vad snygg "mr O'Donnel" är... om man han nu hette så. Aja hursomhelst. Lite hipphipp efter det också. 

Igår var det ingen aktivitet över huvudtaget ända tills bowlingen. Och jag den serien gick till världshistorien som Lisens bäswta serie någonsin. Jag är helt ofantligt dålig i bowling. Tror jag fick runt 60 poäng sist jag bowlade. Nu lyckades jag skrapa ihop 111 poäng. Känner mig riktigt stolt faktiskt och pojkarna blev rejält knäckta när jag vann :D

Sen var det ju tänkt att man skulle hinna dra ut med mamma på stan och köpa vagabondskorna i helgen. Men det hanns ju inte med. Hoppas dom inte tar slut för då har jag nämligen ingen reservplan.

Sitter och lyssnar på Timglas med Winnerbäck och den är ju bara för underbar.

Res mig upp ge mig lust att hänga på
jag ska värma dig anna jag ska lyssna och förstå
för trots all tomhet, trots det timglas som sliter i oss
ska vi hitta en väg ändå
hitta en plats ändå
hitta ett hem vi två