Do the dance

En helt galet härlig låt är ju D.A.N.C.E mes Justice. Och nu finns det en tröja på urban outfitters som matchar låten perfekt. Funderar på att vara lite händig och göra en egen.

SKITSNYGG!
image214

Igen

Det var ett tag sen men jag började på en lista över oväntade saker som faktiskt är viktiga på en resa. Så jag tänkte fortsätta på den just för att jag nu har hittat pappret med hela listan vi skrev under tågluffen.

 • Fickkniv - det är verkligen bra till allt. Hel oumbärlig. Skära bröd t.ex. Hade faktiskt lyckast få mig en.
 • Bestick - mycket dumt att missa om man som vi försökte att hålla oss borta från restauranger. Lyckades dock samla på mig ett antal McDonalds skedar, gafflar och liknande
 • Våtservetter - Jätteskönt att kunna torka av ansiktet efter en lång dag eller torka av kladdiga fruktfingrar efter fruktätning. Vi var alla tre mycket tacksamma över att jag hade fått med mig 4 paket. Dom har på IKEA.
 • Ögonbindel - jag trodde jag klarade av att sova i ljus men det gör jag tydligen inte. Det är väldigt skönt att kunna få det bäcksvart och man behöver verkligen all sömn man kan få.
 • Nackkudde - hade jag också köpt på IKEA innan resan, jätteskönt. Att sova på tåg behöer inte vara överdrivet bekvämt.
 • Sjal/halsduk - att täcka brända axlar med, att ha som liten filt på tåg eller att täcka över huvudet med när man försöker sova... bra till allt.
 • Solfjäder - visa stunder hade man definetivt behövt en solfjäder, tåget till Barcelona när det var över 35 grader inne i vagnen är ett sånt tillfälle.
 • Bok - jag snodde Sofia, det är skönt att ha något att göra
 • Budget mp3 - man saknar verkligen musiken och det är sjukt skönt och befriande att bara lyssna på musik. Inför nästa luff ska jag definetivt inhandla en billig på Clas Ohlson eller liknande ställe. Vill inte riskera att min iPod förstörs eller försvinner.
 • Syntettrosor - man tar inte med sig 21 par trosor, vilket leder till att man måste tvätta. Bomullstrosor hinner inte alltid torka. Däremot gör syntettrosor det plus att dom tar lite plats plus att det känns mer smutsavvisande. Spets funkar också bra.
 • Vanligt tvättmedel - Jag tog med mig en pytteburk med tvättmedel medans Hanna och Sofia körde på Y3 påsar. Dom tyckte att det kändes lite överflödigt att ödsla en påse varje gång plus att dom behövde ha med sig ganska många påsar. Här drog jag vinstlotten.
 • Liten burk/tallrikslåda - Det hade varit väldigt smidigt att ibland kunna ordna lite lunchmat till dagen efter. T.ex. lite pasta eller så. Men vi hade aldrig någonstans att lägga det.
 • Havregryn - vi stötte inte på så många superbra kök och där det fanns var det oftast frukost men vi fick iaf användning för mina havregryn och med banan till blev det jättegott.
 • Extra plastpåsar - VIKTIGT! vi försökte samla på oss under resans gång men jag kan bara säga att det behövs!
 • Toapapper - Sofia norpade en rosa rulle på hotellet i Paris och den användes väl. På vissa ställen fanns det inte alltid toapapper plus att det var bra att ha - hela tiden.
 • Nagelsax - liten och smidig, den kan behövas till mer är att klippa naglarna.
 • Kortlek - tågtid är trevligt men ibland behöver man en sysselsättning. Vi hade en lång kamp som höll i sig hela resan.
 • Sminkborttagningsservetter - Det var inte ofta man sminkade sig men när man ska ut så ska man. Att släpa med sig otympliga burkar med borttagningsmedel känns tungt, jobbigt och omotiverat. Några servetter hade varit perfekt. Hade dessutom passat på att färga ögonfransarna innan jag åkte så jag behövde inte känna mig helt sunkig.
 • Idominsalva/Vaselin - trötta fötter, skavsår, brända läppar, allt. Var nog det som användes mest frekvent under hela resan.
 • Klocka - mycket bekvämt. Hade blivit betydligt mycket jobbigare om jag inte hade haft min klocka.
image213
Toulouse

Dagens visa

Dagens visor är:
My Sharona - The Knack
Somewhere Over the Rainbow - Israel Kamakawiwo'ole
I've Seen All Good People -Yes
Mona Lisa & Mad Hatters - Elton John

Daugava

Nu har Winnerbäck äntligen fått ut ett nytt album. jag kan inet säga att det var stormkförtjusning vid första lyssningen även om vissa låtar såklart satte sig i mitt hjärta direkt. Men den är ganska annorlunda mot de senaste albumen och jag tror bara att jag behöver vänja mig vid soundet. Men nu. Udnerbart.

Det är signering på folk och rock i övermorgon och jag överväger starkt att gå. Jag vill så gärna ha skivan och att få den signerad vore ju definetivt någonting. Har en signad skiva. Men den fick jag per post så jag har inte träffat mister Winnerbäck själv någon gång. Så nu är det dags. :D

Underbart.

image211
image212

Bara vanligt vatten

Jag behöver en regnjacka.
Jag skulle kunna köra på en från stadium, eller allra mest praktiskt (eftersom jag cyklar överallt) en regncape. Men visst vore det roligt att ha en fin en. En söt, snygg, häftig, whatever. Bara inte så helylle. Eller jo kanske. Jag skulle nog vilja ha en sån där fin gul sak. Bred i galon. Det är fint. Men då måste jag ha en matchande sydväst :P

Jakten går vidare.

F.O.U.

Jag har sett underbaraste filmen; förortsungar. Det enda som jag känner drog ner den var Jennifer Brown, hon avr fel... men annars. Underbar, allvarlig men samtidigt helt lysande.

Jag okej se den! Man blir lycklig.

Och ni som bor i Malmö kan jag ju bara tipsa om att på barnavdelningen på biblioteket kan man låna filmer gratis. Bland annat F.O.U. Mycket smidigt och praktiskt.


image208 image210
image209

framtiden benar ut sig

Ja ja ja. Praktiken är fixad. Får ju inte söka några pengar av skolan men Ingrid, vår kontaktperson, ordnar med allt sånt. Det enda jag kommer få betala under tre veckors tid är ett mål mat om dagen. Och egna nöjen. Men det hade man ju inte förväntat sig något annat om. Underbart verkligen, åh så skönt :D

Aix-en-Provence blir det. Kommer bo i en värdfamilj och praktisera på en komunikativ arbetsplats, t.ex. en klädaffär eller liknande. Det var ju precis så jag ville ha det. Det är helt underbart. Så himla perfekt. Vi kommer dessutom att få tio undervisningstimmar på någon skola där. Bäst av allt är att Aix-en-Provence är en studentstad. Underbart underbart.

Jag känner på mig att det här kommer att bli tre helt oförglömliga veckor. Det enda negativa är att det blir en treveckorsparktik istället för en fyravackors. Men jag menar... man kan ju inte få allt här i världen.


jobbigt

Jag tycker inte om att skriva seriösa saker. Som nu en ansökan om stipendie inför utlandspraktiken. Det ger mig bara ångest, särskilt eftersom jag inte ens har någon praktikplats. Just det ångest.