underbart

Jag har tydligen världens bästa roomie. När jag kom hem idag hade hanna städat, tagit hand om möglet, köpt ljus och tillverkat en mkt fransk adventsljusstake (4 vinflaskor) och dessutom köpt en stor kakbit till mig. Underbar.

Vad är det med att hålla handen, jag klarar det inte. Äckligt. Jaja, ikväll här det alkoholfritt thanksgivingparty. Känns lite jobbigt bara att vi skulle ha fått gratis dricka. Men sånt är livet när man har en vit vecka. Och det ska vi ju inte bryta nu i sista sekunden.

Nej nu håller jag för tusan på att frysa ihjäl. Måste hem.

Paris var grymt om jag inte har sagt det innan.

C'est Paris!

Fan, imorrn bär det av. Jag ska ta tillfället i akt och vara mkt parisisk. Jag tycker mkt om Aix just för att det är så avslappnat. Men det är ju trots allt kul att klä upp sig. Så klackar åker med. Har till och med preppat idag och köpt sulor till dom så jag faktiskt ska kunna använda dom. Sen är det strumpbyxor som gäller för hela slanten. Strumpbyxor och klänningar. Har köpt ett tiopack croissanter som jag ska kunna knapra på så man inte tappar humöret. Vandrarhemmet stänger klockan 2 så det är bara att vara uppe hela natten. Men jag menar det är ju bara 2 dagar så det ska man kunna klara. Kan ju alltid nappa lite. Usch borde packa. Fast som sofia sa, egentligen ska vi inte behöva någon packning, vi kommer ändå att köpa allt där. Men det kanske vore bra med en liten backup-packning iaf.

Vi var ju på infomöte igår och vi får se hur livad gruppen är. Inga söta pojkar men det kan man ju överleva. Paris är stort.

Såg en film igår på franska, dubbad till franska alltså. Omöjligt att hänga med, det var mest boom boom boom, och sen lite konversation däremellan. Men det var mysigt ändå. Mitt livs första dejt gick bra. Det är ju bra, allt kan ju inte gå dåligt första gången. Ger mig lite hopp om livet.


18 november

Skönt att ha ledigt idag. Jag behövde ligga och kolla på vänner hela dagen nerbäddad. Hanna har fått en miljon läxor till och tvivlar på om hon ska till Paris. NEJNEJNEJ! säger jag, man lever bara en gång. Nej men jag fattar fast jag ska gå och banka lite på hennes lärare. GRRR

Igår var vi hemma hos Wouter ett tag och sen till någon bar, la Suite kanske, och sen O'Shannons. Har inte så mkt till övers för den baren men visst. Trevligt iaf.

Idag har jag bara degat och tagit hand om vårt gigantiska diskberg och imorrn kanske jag ska gå på date. Det har jag aldrig varit och om jag nu får chansen att på riktigt amerikanskt mané göra det ska jag fan ta den.

Dom sätter upp så galet mkt julbelysning just nu. Ska lätt gå ut och fota allt för det är så himla fint. På hôtel de ville har dom satt upp lampor i träden så att det nästan ser varmt ut, trots kylan. Blå och gula lampor. Och på cours mirabeau sitter det lampor över gatan. På hela min skolväg sitter det massor av lampor så man kan ju bara hoppas på att dom kommer vara tända när man går till skolan alldelles för tidigt i december, åh så fint det är. Blir lite kär i den här stan.

17 november

Nu är det bara fyra dagar kvar till Paris, tusan vad kul. Måste köpa inlägg till mina skor. Ska vara riktigt fransk med klackar i Paris. Eller jag vill iaf ha möjligheten att vara det.

Enda problemet jag ser nu är att jag är hyfsat förkyld. Vad är detta. Kunde det inte ha kommit lite senare, eller tidigare. Bajs bajs. Så nu tänkte jag lova mig själv att vara duktig och inte dricka resten av veckan, men det ser ju ut att gå bra. Idag ville Matt gå ut och eftersom han snart åker hem vill vi självklart träffa honom. Imorrn är det någon slags evening på ipn och om man klär upp sig = har en fancy klänning på sig så kommer man få gratis sangria och en klubba. Och det låter ju roligt. Men om jag inte går ut onsdag och torsdag är det ju bra iaf. Räknade på att jag och Hanna de senaste 9 dagarna har druckit 7 dagar. Hey frankrike, icke bra, skärpning. Nu börjar mitt nyttiga..re liv.

16 november

Om 5 dagar är det Paris som gäller och oj vad det ska bli kul. Har hittat en second hand i marais som jag skulle vilja gå till, annars skulle jag mest vilja vara.

Känner att vi har tagit tillvara på varenda tillfälle att gå ut som har funnits den här veckan, och äntlgen har vi börjat komma in i rätt rytm. I fredags käkade vi med Sofia och hennes föräldrar och oj vad gott det var. Jag har inte käkat så mkt på jag vet inte hur länge. Sen gick vi ut. Var på ipn, såklart :P, och ett tag på scat för att vända och gå ut direkt. Det vänder sig lite i magen på mig varje gång jag går ner där.

Igår låg vi och kollade på vänner till klockan 1 då vi äntligen orkade tagga upp lite och drack en dryg flaska vin och begav oss ut. Först castel, men det var lite tomt trots att klockan var 3 konstigt nog. Sen ipn och sen scat. Det var skoj och sen kom vi hem och kollade på vänner igen. Ipn fick något ryck och började spela greaselåtar, i want you back och tillslut vännerlåten. Det var riktigt riktigt skoj. Träffade Guy som vanligt på vägen ut eller in från något. Alltid detta springande. :) Dessutom gjorde vi inte av med en krona på hela kvällen. Det är det fina med aix, man kan gå till tre klubbar på en kväll men ändå inte spendera något.

PARIS PARIS PARIS

Känner att man borde ladda upp genom att kolla på någon mkt parisisk film. Typ Amelie från Montmartre. Får väll flörta in mig hos wouter så jag kan använda hans internet.

Ikväll är det love actually som gäller. So long.



Tonight I Have to Leave it

Jag är helt fast i Kleerups remix av Shout Out Louds Tonight I Have to Leave it. Den är verkligen helt underbar. Orginalet är grymt, men den skränighet som finns kompenseras upp av plonkandet. Underbart.

Idag har jag uthärdat två timmar av konsthistoria. Dock fick jag nästan alla läxor gjorda och jag skrev en önskelista på en hel A4-sida. Så tiden var inte helt bortkastad. Jag lyckades på något vis gör två sidor anteckningar men det var mest lösryckta ord av vad han skrev på tavlan och det finns inte någon direkt betydelse bakom dom för min del. Många små fina skisser av det vi har tittat på också.

Cocktail

Jag vill gå på cocktailparty. Riktigt sånt retro cocktailparty med pumps och cocktails och swingmusik och cigarettmunstycken. Det hade varit roligt.

Det slutade bra

Ingen kräksjuka.

Vi kollade på vänner hela kvällen och åt kanelbullar tills vi var sprängfulla. Då delade vi en avokado så att det iaf skulle kännas som att vi hade ätit något normalt. När klockan närmar sig 11 får vi sms från våra engelska vänner som tycker att vi ska komma och festa med dom och efter ett nej till svar blir dom besvikna och väntade sig mer, och jag menar vad skulle vi göra, vi representerar ju faktiskt sverige. Många drinkar och 4 timmar senare stack vi till scat och dansade. Och nu fanns det till och med plats att röra sig på så det var ju jätteskönt. Hemma i säng halv 5, 5 och det var minst sagt skönt.

Idag har jag köpt världens finaste kappa. Den är perfekt. Jag kommer att älska den väldigt länga hoppas jag. Köpte även ett fint svart linne. Bara för att vi ska till Paris. Jag kan inte sunka runt i Paris i fula kläder. Det går bara inte. Jag vill ju känns mig Paris, inte bara vara i Paris. Shit jag kan inte fatta att det är nästa vecka som vi åker. Ojojoj. Måste leta upp lite bra affärer. Jag ska iaf gå på loppis har jag bestämt mig för. Hoppas att vi får metrokort och inte enskilda biljetter. Jaja. Men det är ju bättre än inget. Infomöte nästa vecka.

SJUKA

Vad konstigt det här är, Edgar mår dåligt, jag mår dåligt, Sofia mår dåligt och Hanna mår dåligt. Det går någon sjuka. Hoppas det inte slutar med att alla ligger kräksjuka bara.

9 november

Nu är helgen slut och jag har inte gjort mina läxor, inte bra alls. Måste peppa mig själv nu alltså.

I torsdags såg jag Breakfast at Tiffany's (och slängde i mig 5 pain au chocolat) och åh vad mysig den var. Ashärlig. Borde försöka skaffa den. Det är en sån film jag skulle vilja ha. Jaja, resten av l'équipe suèdois, förutom jag och sofia som kollade på film, var ute och gjorde stan. Men icke jag.

I fredags var vi på infomöte om parisresa och nu blir det av. Så den 21 november sticker iaf vi svenska tjejer till Paris och jag sparar pengar för fullt. Inget ska slösas. Det är mat och dricka som gäller nu. Och ingen mer nutella! Hanna och jag räknade och kom fram till att jag måste ha ätit MINST 1 kg nutella sen jag kom hit. Och det skulle inte förvåna mig om jag hade ätit mer. Dessutom har jag ätit ett oräkneligt antal pain au chocolat. Inte konstigt att jag får finnar. På kvällen var vi på DVNO, det var dött fö vi var där på tok för tidigt, men vi fick en god drink och en läskig taxitur och slutade på ipn.

Bakislunch i en trädgård här i Aix och eftersom solen har återvänt var det riktigt skönt till och med. Lekte på en lekplats och hittade sen en rolig affär som var typ som lagerhaus. Ska gå in där någon dag. Fast jag borde nog hålla mig borta fram till Paris annars kommer min besparingsplan gå åt helvete. På kvällen bakade jag och Hanna kanelbullar som blev supergoda, ju mer smör, socker och kanel desto bättre. Sen stack vi till svenskarna och drog till Scat och oj vad längesen det var jag dansade sådär. Jag och sofia var ett tappet par på dansgolvet och vi måste ha sett galna ut jämfört med alla hämmade fransoser. Jag kan inte hjälpa det men dansar man så dansar man ju. Sjukt jobbigt att det var så varmt där nere bara och blev helt genomsvett, men det var det värt. Underbart.

Idag har jag mest slöat och vår balkong har varit varm och skön idag faktiskt. Sat och käkade frukost i shorts. Underbart.

4 November

Nu är lovet surt vilket suger. Dock har det någrolunda bra vädret kommit tillbaka så man får väll ta det goda dmed det dåliga.

Har varit på Sandro och plockat på mig kort på snygga reklamkillar. våra väggar är så tomma så nu är det dags att dekorera dom med något snyggt iaf. Har köpt lite äpplen och kollat i massor av fina kokböcker som jag vill köpa. Har än så länge köpt en... men det känns som att jag kommer bli ägare till ett antal fler innan jag åker hem. Dom har garanterat inte sådana här kokböcker i sverige. Dom är ascoola. Jag vill ha dom allihopa men dom allra häftigaste är såklart dom dyraste och efter veckan då Tyra har varit här måste jag nu leva på 0 kr i en dryg vecka, vilket uppriktiggt sagt suger. Men jag har lite läxor och som Sofia säger så är det bara att ersätta mat med läxor, billigare och plus att man får sin läxor gjorda. Annars är te ett väldigt bra substitut. Det är jävligt billigt samtidigt som det ttar sin lilla tid att dricka. Perfa helt enkelt.