Helg ljuva helg

Nu är det äntligen helg och vad som är ännu bättre ar att det är lov. Tyra kommer imorgon kväll/natt och vi ska ha en riktigt rolig vecka hoppas jag på. Ikväll blir det väll utgång, har en del vin som behöver drickas upp för imorgon kanske det inte blir möjligt. Vi får väll se vad som händer ikväll, det är en hel del folk som är bortflugna men något roligt ska vi nog kunna hitta på.

Captain Jack Sparrow och Diana Ross innan förra fredagen

23 oktober

Sitter på skolan och letar efter bostadsbidragsformulär. Tror jag har hittat rätt. Det verkar som att man iaf kan få drygt 1000 spänn i månaden, det hade verkligen inte varit helt fel. Underbart hade det rättare sagt varit. Men går det inte så går det inte.

I övermorgon kommer Tyra. Det ska bli roligt. Tyvärr har jag en himla massa läxor att göra. Lärarna verkar tro att lovet innebär att vi vill göra massor av läxor. Men det är väll bara att göra.

22 oktober

Regn jävla regn, vad är det med Aix att när det regnar så öser det verkligen ner, det är på inget sätt duggregn. Dessutom är alla mina skor nedslitna så det blir väldigt halkigt. Har gjort många snygga halvspagat på väg till skolan i språngmarch idag. Snart ska jag gå hem och sova. Hanna slutar ju om en kvart så jag tänkte att jag skulle vänta på henne så kan vi käka lunch tillsammans sen. Sen ska jag sova. Känner mig lite halvdöd. Var ute igår och tror jag var hemma runt kvart över 3, somnade dock inte då. Men sen var det bara upp och hoppa i morse. Började ju 8. Det jobbigaste är dock att min vattenflaska har försvunnit och att jag glömde mitt äpple hemma (köpte nämligen 1,5 kg äpplen på Ed för 1,5 € i helgen). Så nu sitter jag här med kurrande mage och fördriver tiden. Dessutom luktar det supergod mat någonstans ifrån. Jobbigt, det luktar som den supergoda linssoppan. Måste övertyga Hanna om att den faktiskt är god. En vacker dag. Kanske kan laga den när Tyra är här. Systeryster kommer nämligen om 4 dagar, det ska blir riktigt kul. Då ska vi ut och göra byn. Gå till chichastället och scat och allt annat.

Nej igår drack vi filtrerat vin och sen stack vi till le p'tit bistrot och drack billigt och hängde, det är så skönt att man inte blir bortkörd trots att jag köpte för 2 € under typ 2 timmar. Tacksamt. Sen gick vi till scat, för castel var stängt. Det var något liveband som spelade och sångeren såg minst sagt underlig ut. Men det var kul och så. Sen hem och käka rostbröd med philadelfia. Underbart.

Imorrn är det test och efter min jättemisslyckade hörförståelse idag vill jag ha grymt resultat på det här. Annars får jag väll byta ner, haha jag suger verkligen på franska. Jag undrar om det beror på mig eller på Hélène.

Bisou

21 oktober, det börjar bli kallt

Idag har det varit min lediga dag, jag blir alltid så glad av det. Tyvärr måste jag gå hem och göra en jävla massa läxor när batteriet tar slut om en dryg timma. Men till dess ska jag njuta.

I fredags var det halloweenparty hos några amerikanskor det var kul ända till dom tyckte att vi väsnades för mkt och körde ut oss, det gjorde dock inte så mkt. Det var ändå inte dom som var roliga. Men jag fattar verkligen inte, vi väsnades inte mer än musiken. Vi dansade och sjöng och var trevliga. Men som sagt vi överlevde och drog runt på stan ett tag och sen kände jag mig sjuk dagen efter. Ed på förmiddagen och handla inför veckan, men tyvärr börjar det redan ta slut, typiskt. Var där igen idag förresten, Det var en del folk men eftersom jag bara skulle köpa 4 saker så var det flera tanter som släppte förbi mig, så himla snällt. Tackar tackar.

Sen kollades jag och Hanna in katedralen och köpte nya kontantkort och annat som vi var tvugna att göra, sura utgifter bara. Men men sånt är livet. Gick till monoprix och stötte såklart ihop med killarna vi skulle hem till på kvällen. Det var jobbigt och allmänt pinsamt särskilt som vi inte kunde komma på vad dom hette. Kvällen kom och allt kändes allmänt jobbigt. Men som tur var var det lite annat folk där och alla var jättetrevliga och ja det var en bra kväll. Gick till scat men jag och wouter gick och käkade falafel istället. Och den var god. Gick till scat och jag fick lite klaustrofobi där nere, men som tur var kunde det dansas bort. Sen hem och en god natts sömn.

På söndagen gick jag och Hanna och kollade på en film om Salman Rushdie på cité du livre. Den var intressant och blev sugen på att läsa någon bok av honom men antar att det får vänta till man kommer hem igen. Till sverige. Skulle egentligen gått på en bokläsning på eftermiddagen men varken jag hanna eller lisa hade orken och vi tittade istället på mamma mia en gång till och kröp ner i sängen.

Nu är det ny vecka och om bara några dagar kommer tyra vilket ska bli riktigt roligt faktiskt. Hanna kanske åker till Paris, Edgar till Sverige och Lisa och Sofia till Antibes, så det blir jag och tyra och alla andra då. Men det kan man ju också nöja sig med.

Ikväll är det mistral som gäller skulle jag tro med l'équipe suèdoise.

15 oktober, min egen dator

Dom har kört igång wifiet här på skolan nu Så nu sitter jag med min lilla dator på skolgården och känner mig nöjd. Undrar bara hur man ska göra sen när det blir kallare men antar att det måste finnas någon okej plats att sitta på där man fortfarande får lite täckning. Så nu kan jag dessutom skypea. Underbart. Får se hur det går. Förutom att man ser galen ut när kameran är snett under en så verkar det ju ändå okej liksom.

Igår fyllde Edgar år och jag och Hanna bakade bullar. Firades gjorde det och jag kom hem runt 2 efter ett försök på le mistral och sen orkade jag inte försöka mer. Jag började trots allt skolan klockan 8.

14 oktober, skolan

Är idag helt ledig, som alla andra tisdagar men är ändå här. Gratis internet säger man ju inte nej till och Hanna är upptagen och är i skolan. Jobbigt

Idag har det varit storhandlingsdag och vi köpte något som hette fromage blanc.... vad fasen är det liksom. ser ut som creme friche men luktar definetivt inte som det. Vi får väll se var det slutar. Har även köpt havregryn så nu kan jag äntligen få en lite mer ordentlig frukost än en luftig skiva bröd. Funderar på att köpa lite sylt att ha på. Eller typ äppelmos kanske. Hanna har ju kanel på in havregrynsgröt. Knäppa flicka men jag antar att det blir så när man börjar käka gröt på gamla dagar.

Edgar fyller år idag och den ursprungliga planen var ju att fira honom men jag tror nog inte det blir så. Hans flickvän kom ner till frankrike. Typ bästa födelsedagspresenten någonsing. Haha. Men men, sjukt sugen på att gå ut. Och jag vet att jag börjar 8 imorrn men man kanske kan övertala hanna ändå. Det är alltid värt det.

Har bakat kanelbullar idag och gud vad gott det är. Kanelbullar är sjukt underskattat. Eller kanske inte underskattat men bortglömt är det definetivt. I jul kan man ju baka pepparkakor och lussebullar och hela grejjen men tills dess får det gå bra, och det går ju minst sagt bra, men bullar. Bullar och rosé kanske är en bra combo.

Har läxor tills imorrn som jag inte riktigt har börjat med än så jag tänkte att ju skulle sticka hem och fixa det innan hanna kommer hem och vi ska bestämma vad vi ska göra.

Har gjort en Sverigespellista på iPoden. Det är så mycket roligare att vara nostaligsk när man är utomlands. Då kan man dels vara nostalgisk över alla gamla låtar man lyssnade på i mellanstadiet, men även bara svenska låtar. The Ark till exempel funkar alldelles utmärkt. Hm. Undrar vilka ställen som har öppet på tisdagar. Det är nu man skulle ha en guide över Aix som tog upp intressanta saker. Inte typ vad callisonger är. Jaja.

bisou

12 oktober, quick

Sitter just nu på Quick, typ McDonalds. Jaja jag känner miig iaf inte lika utstirrad och ivägen här som jag känne rmig på pasta pates.

I fredags var det som sagt fest i kollektiv-villan. Det var nog ett av de finaste hus jag har sett plus att dom hade en gigantisk trädgård och pool. Dock fanns det ju ett stort minus med hela saken. Att den låg typ 20 minuter från stan. Uppför en lång lång väg. Fy tusan vad trötta vi var när vi väl kom fram.

Festen var iaf kul och förfesten var nog ännu mer lyckad. Bra kväll helt enkelt. Avslutades i sängen med SATC och en i princip oöppnad chipspåse som hade blivit över. Härligt.

Igår köpte jag en fin tröja ppå GAP, känner att jag är tillbaka i mina randiga tag igen. Jag har varit förvirrade i ett par år men nu är jag tillbaka i dom randiga tagen. Iaf. På kvällen tänkte jag och Hanna gå till café mirabeau och dricka tango men det var sports night så vi orkade inte ens sätta oss utan gick istället och plingade på hos Wouter som var faktiskt var hemma. Det kändes väldigt 90-tal att bara plinga på men det funkade bra. Han berättade om en läskig amerikanske han har fått om halsen, hon verkar inte kunna uppfatta signales alls verkar det som. Sen gick vi hem och kollade på Vänner. Ska äntligen bli invigd i den serien, det har ju inte riktigt hänt förut.

Det värsta med att det är så bra väder här är när man vaknar. Det sticker i ögonen och är jobbigt plus att man känner att man inte kan ligga i sängen och låta dagen gå förbi. Sommarvärmen har återvänt och jag går i kjol och leggings och tunn kofta och är allt annat än kall. Underbart man kan fortsätta använda sina tunna skor ett tag till.

Har nu fått hem Mamma Mia så antar att det blir film ikväll också. Annars kanske vi ser med dom andra. Who knows. Stackars wouter har redan fått ett sms av flickan idag, han har nog några fler att vänta med tanke på att han fick 8 stycken igår.

Nej nu tar batteriet slut och jag borde gå hem och göra mina läxor.... Jippie.

Bissoux

10 oktober

Ska snart springa till Ed och köpa chips. Känns som jag snackar om Ed hela tiden men det är ju vårt enda sätt att överleva. Ikväll är det fest på kollektivet och trots diskussioner fram och tillbaka visade det sig att les filles suèdois är inbjudna. Och tur är väll det. Så ikväll kommer svenskarna hem till oss innan och sen beger det sig till villan, som ingen riktigt vet vart den ligger. Men det löser nog sig, som alltid. Annars är det väll städning och tvättning som gäller i helgen.

Och ikväll kanske vi kan få se hur 8-kr-per-liter-vinet smakar. Det är nästan värt att köpa oavsett smak.

Antar att nästa uppdatering kommer efter helgen.

Ps. Det är återigen sol här så folk kan börja vara avundsjuka igen.

9 oktober, trott

Har precis haft tre timmars lektion och sprang in i datasalen en minut innan jag ska sticka hem och ata.
Igar var ju som sagt varsta regnet nagonsin. Men medan Hanna hade lektion forsokte jag ta reda pa en Harry Potter bok. Sa det blev ett besok till biblioteket for att upptcka att den fanns pa ett annat bibliotek. Sa jag gick dit istallet. Men for att skaffa lanekort var jag tvungen att ha nagot slags bevis for vart jag bodde plus 15 euro. Men jag borjar tro att det faktiskt kan vara vart det, jag maste ju varva franskbockerna med nagonting. Gick till Ed och kopte "grovt" rostbrod (behover nagonting att ata mellan hannas och mina maltider) och Marchmellows. Genomfrusen och blot krop jag ner i sangen och mumsade pa marchmellows, pate a tartiner och SATC. Pa kvallen stack vi till Nicolas som hade lagnheten full. Vi var tysta och snalla men folk klagade anda sa vi drog till nagot stalle som var trevligt och jag fick ga in gratis (tackar for nar dom har daligt med vaxel). Hemma vid kvart over ett och jag kan bara saga att jag var glad att det inte var jag som borjade 9 (det var Hanna)

Kopte dessutom ett par kinaskor igar som jag ar valdigt fortjust i.

Nej nu ska jag hem och koka mig lite nudlar, det ar allt jag har ork till. Fransklararen har namligen overrost oss med laxor, till imorrn. Men men jag ska inte klaga nu ar det iaf lite battre tempo pa det hela. Mme Garcia armin favorit hittills.

Bissoux

8 october, datasalen

Enligt vad jag har hort kommer dom att komma igang med wifi har i veckan vilket betyder att senast nasta vecka kommer jag kunna komma med normala uppdatering med prickar och ringar over bokstaverna och aven bilder, vilket ju kan vara en fin omvaxling till alla ord.

Igar var min lediga dag och jag och Hanna (som hade haft en tidig morgon i skolan) traffade Sofia for att kopa avocados pa marknaden. Traffade pa Wouter och sen kom aven Lisen. Jag inhandlade tre tomater som smakade mkt gott. Sen fick vi se wouters lagenhet och den var riktigt fin faktiskt. Plus att han har tv (seventh heaven dubbat till franska) och internet, och det finns det mer an skal att vara avundsjuk for.

Var lagenhet ar mkt fin men den saknar ju tv och internet och bocker och sant dar som ar utmarkt tidsfordriv hemma. Jag maste seriost hitta biblioteket for nar jag far trakigt nu satter jag mig med datorn och spelar mahjong, och det har blivit alldelles for mkt tid framfor mahjong.

Pa kvallen kom Sofia, Edgar, Lisa och deras fjarde och sista rumskompis Gracie over och kvallen tillbringades pa balkongen i mkt franskt manér over en (tva) flaskor vin.

Dock vaknade jag idag av att det askade sa det fina vadret igar kvall var tydligen bara sa pga av den standande askan, men jag antar att jag inte borde vara bitter mmed tanke pa att det har ar den forsta icke soliga dagen pa hela vistelsen. Battre ytterligheter an ett gratt malmovader.

Nu ska jag ga frobi biblioteket och se om det har oppnat. Isf ska Harry Potter eventuellt fa folja med hem till mig annars blir det vall sex and the city... eller pulp fiction. Tur att jag inte har lyckats kolla mig igenom hela filmbiblioteket an. Jag har manga timmar framfor mig.

Bissoux


6 oktober

Idag var forsta riktiga skoldagen. Har haft en tvatimmarslektion i fonetik och jag behovde den. Visste inte att jag var sa dalig pa det har. I eftermiddag/kvall har jag en vanlig lektion. Skulle tippa pa att det innebar typ glosor och grammatik. Kanns jatteskont att komma igang med allt for aven om det har varit harligt att vara har anda sa ar det trots allt for att plugga som jag har kommit hit. Dessutom far man lite mindre dotid.

Hanna och jag har mest kollat in staden, letat mataffarer och forsokt att inte ga vilse. Men i onsdags var vi ute forsta gangen. Forst hemma hos de andra svenskarna vi har traffat och sen gick vi vidare till en marockansk tebar och rokte chicha och drack te. mkt mysigt men dock valdigt trangt. man sitter pa golvet och jag ar som de allra flesta vet inte sarskilt vig. men det loste sig. sen O'shannons. Traffade engelsman, belgare, amerikaner, kanadensare och sakert manga fler nationaliteter. Men an sa lange inga fransman, MANGA av dom tenderar att vara valdigt draggiga. I fredags var vi ute, jag ett tag och Hanna langre och i lordags var det hemmakvall med Made of Honor och sjalvklart SATC.

Det ska komma igang ett wifi har pa skolan och da kan jag ta med datorn och skriva lite mer.... forstaliga inlagg men tills dess far ni halla till godo.

Nu tror jag det ar nudlar som galler, pallar inte laga nagot mer avancerat. Annars ater vi faktiskt mkt bra och jag forsoker lara mig att ata mer normala portioner, och det gar ganska bra. Nar det inte racker har jag alltid min nutellaburk (eller egentligen ar det ju nagon slags kopia fran Ed men whatever)

Bissoux