Bit I always choose another way, and that is why this love can't stay

Igår var det liksom vår i luften, och idag är det definetivt det. Inte varmt och fruktansvärt blåsigt, men våren finns där någonstans. Jag blir på så galet mycket bättre humör. Jag känner mig kär och galen och vill titta på stjärnorna och sitta i mitt fönster.

Jag är helt fast i låten Very Loud med Shout Out Louds. Den är fantastisk. Och vårig.

Jag pratade med ngn om hägg och syrén och tiden där emellan och så i fredags. Men jag hade ingen koll på vad hägg var. Det stog en så söt beskrivning på wikipedia:

Den blommar samtidigt med lövsprickningen och anger gränsen mellan vår och försommar. Blomningen är ofta så riklig att den blommande häggen i hagar, i skogsbryn, vid stränder och så vidare står lika vit som de nyligen bortsmälta snödrivorna. Denna blomning utvecklas mycket tidigt och snabbt. Det räcker med några få ljumma majnätter och varma dagar för att häggen ska kunna stå i full blom.

Ja säga vad man vill om människor och pojkar men när dom pratar så fint om hägg blir man inte annat än charmad.

Har lämnat blod idag, den där nålen var skrämmande stor. Men ont gjorde det inte och jag mår fortfarande väldigt bra så jag kanske inte är en av de som påverkas så mkt av att ge blod. Så om fyra månader är det väll dags igen. Fick dessutom en handduk så jag slipper köpa det på IKEA nu så länge. Kan ta det senare.

Annars är det DNA-replikation och telomerer som gäller, tur att det är intressant.


See I've got a plan, a plan to get us out of here

Härlig helg.

Skolan har kommit igång och det är mycket att plugga men det är väldigt roligt, och intressant. Det är en helt annan sak att plugga när man faktiskt är intresserad. Intebara för att det ska leda till ngt utan det är faktiskt intressant i sig.

I fredags ville jag gå ut och det ville Adam också men ingen annan så vi gick till flamman och jag hade en fantastiskt rolig kväll. Dansade och dansade tills allting tog slut och blev skjutsad hem på isiga vägar i en vindlande fart av en Eskilstuna/Uppsalabo. Vaknade dagen efter med världens baksmälla men helt utan ångest i min 90-säng. Man kanske borde ta upp en från Malmö, jag saknar space. Klockan 4 ungefär var jag i princip återställd och gick till Hanna för att pyssla till mig inför tackfesten som skulle äga rum på Skytte C. Skytte C ligger i mitten av ingenstans och det kändes som jag skulle ut på hajk i skogen eller något. Bara iförd lite porrigare kläder. Men roligt var det och jag såg allt från självmordsbombare till grottmänniskor. Härligt. En mkt lång men innehållsrik och rolig sittning och lambo 3 gånger på raken med fulvin är inte okej i högklackat. Men det gick. Dansade dansade dansade och besökte skogstoaletten och ja det var fantastiskt roligt iaf. Tog mig hem tillsammans med en marsian i silverkalsonger och har väl gjort bort mig lite igen. Men det var det värt.

Nu ska jag gå och handla bullar så jag har något att bjuda på på fikat om 45 minuter.


OCH DET SKULLE JU VA DANS DANS.

Söndermarken

Livet rullar på. Den här veckan var sista veckan i Norrköping, tjoho. Underbart. Nu börjar allvaret. Men det ska bli kul. Det vi kommer läsa nu kommer ha så mycket mer anknytning till vad vi faktiskt sökte oss till. Ska bli kul. Hoppas jag får pengar snart så jag kan köpa böcker bara. Men det löser sig.

I onsdags var det bullkalas hemma hos Kristin och Adam eftersom sista delen av tentan låg på torsdagen och ingen riktigt ville gå ut. Hur mysigt som helst. Massor med bullar och kladdkaka och äppelpaj och kaffe osv. Mums. I torsdags käkade vi lunch med basgruppen hemma hos Lena och pimplade vin innan jag och Hanna lite halvtipsy gick för att ta campusbussen hem. Förfest hos mig och sen Karin och sen platå och fy tusan vad det alltid är dålig musik där, igen!!! Aldrig mer platå på torsdagar. Visst att det är gratis innan tio, men man blir deprimerad av musiken, det går inte. Men jag hade riktigt roligt ändå. I fredags var det lugnt, låg i soffan hela dagen, så himla skönt. På kvällen såg jag Nick and Norah's Infinite Playlist. Härlig film. Jättebra även om den inte ger någon större mening. Och så himla underbar musik dessutom. Underbar. Sov till tolv dagen efter och 6 var jag iväg för fest igen. Hemma hos Karin som hade inflyttningsfest. Mkt människor och väldigt trevligt. Kanske lite väl mkt att dricka. Men det gick bra.

Sovit länge idag och tvättat och stått i. Skulle väll egentligen ha handlat idag men jag kände att en aktivitet var lagom.

Don't Think Twice, it's all right

Frackinvigning igår.

Kom hem till Kristin och Adam och när det var en timme kvar till invigningen var fortfarande inte symaskinen ledig så då åkte silvertejpen fram. Och efter många positiva kommentarer tror jag nog att jag behåller fracken sådär. Personlig är den ju iaf. Invigd blev den och sen var det kravall på kårallen. Kameran lyckades bli stulen och kände mig lite låg. Men det är ju så tråkigt så jag dansar på som tusan och det hjälper. Är lite osmidig inför halva klassen och diverse äldrekursare och får ännu fler kommentarer resten av kvällen. Hem när det stänger efter att både ha fått dansa läkardansen och diverse andra danser till underbara låtar. Blev faktiskt väldigt förvånad av musikutbudet. Nattliga telefonsamtal, nudlar och greys avslutade kvällen fint och vaknade halv 1 i bra skick idag. Tricket är att sova länge

Villanova Sunset

Sitter hemma och myser i mitt op-ställ. Det är gigantiskt. Men tänkte kolla om det går att byta till sig ett mindre efter frackinvigningen. För alla kan väll inte vara 185 på sjukhuset. Så det måste ju finnas någon som har ett mindre. :D

so alive

I fredags var det finsittning och avslutning på nollningen kanske man kan kalla det även om det inte har varit några nolleaktiviteter de senaste veckorna. Kändes lite vemodigt ibland men det var fantastiskt roligt. Både hematologerna och snoozologerna spexade, halva fadderiet var där, MedDans, superfaddrarna och MedSex, har jag glömt något? Och självklart alla ettor. God mat (gud vad det var längesen jag käkade en köttbit) och bra underhållning. Dansade hela natten lång till 90-tals mellanstadiediscomusik, katastrof haha. Tillslut shejpade det upp sig och dom spelade viva la vida, men vad gjorde väll det, det kändes hopplöst tomt utan hanna, sofia, lisa och rezzi. Jag försökte lära min kära klassisar hur man skulle dansa så jag kände mig lite ensam. Försöker få tag på Hanna som inte svarar och Sofia som faktiskt svarar. Fick senare ett sms som löd, tack för påringningen alkis. Men kul var det. Sen skulle vi hem och planen gick från att ta taxi till stan till min cykel, till att ta taxi till ryd till att helt plötsligt åka på efterfest. Jag MedDans och en fadderist och senare även Eva och Anna efter lite övertalning fortsatte natten. Och när jag tillslut kom hem efter att ha blivit skjutsad i klackar över hela stan eftersom min cykel fortfarande var kvar i centrum var det svårt att få ro, tur att Fantomen på operan finns.

igår degade jag hela dagen. Hade inte ork till någonting, både att handla och hämta cykel sköt jag upp och mest av allt sköt jag upp pluggandet. Icke bra. Kollade på pride & prejudice mitt i natten med ett sovande sällskap och vaknade med solen i ögonen.

Ja, nej, plugg var det. :S


Uppsnärjd i det blå

Håkan Hellström hoppade på och jag måste bara få berätta ett fint musikminne som jag nog aldrig kommer glömma. När jag gick i 6an måste det ha varit, jo det var det. Då spelade Håkan Hellström på Valhall i Skövde. Väldigt litet och jag var en liten snorunge, dock kände jag mig väldigt stor då såklart. Men iaf när han sjunger Uppsnärjd i det blå och frasen "men Eva jag hänger mig för kärleken" virar han mikrofonsladden ett par varv runt huvet och jag var väldigt lycklig. Jag undrar vad det var med det ögonblicket. Men någonting underligt och fantastiskt. Fick lite vårfeeling idag förresten.