peggy lejonhjärta

Tänkte bara tipsa om underbara energiknytet Peggy Lejonhjärta. Har inte koll på om dom är aktuella med något men dom gav iaf ut en skiva för några år sedan som jag köpte, och den är verkligen underbar. Lyssnade på den 24-7 förrförra vintern och har nu börjat lyssna så smått igen. Det är verkligen briliant.

Lördag

Sitter och lyssnar på musik och undviker min skolväska, äter även Vika bröd. Mums. Aja. Ska ju tänka på lite frågor angående "lördag". Det är en sjukt bra bok, tycker jag. Man känner sig delaktig i berättelsen eftersom berättaren hela tiden kommer med anekdoter som knyter an till vad som händer. Kan vara svårt att förstå ibland vad det är som händer men när man väl har fattat hur boken är uppbyggd leder detta bara till mer spänning. NI MÅSTE LÄSA DEN. Numera vill jag dessutom bli hjärnkirurg. :D


110973-149

Dagens skratt

Jag vet att det här är mitt typ sjuttioelfte onödiga inlägg för dagen, tippar på att det beror på läxorna, men om det var någon som såg P3 Guld-galan som kommer människan att förstå.

Anders (anders och måns anders) fick i uppgift att presentera årets grupp kanske... kommer inte ihåg så bra vad det var han presenterade men iaf. Innan så stog han och pratade om hur bra det var för kent att dom hade kent som namn för när dom väl hade lagt av sen, så funkade fortfarande namnet. Sedan fanns det såklart exempel på bandnamn som inte funkade så bra. Tillslut kom han till "I'm from Barcelona" och kom då fram till att det avr helt okej för att om han t.ex sa:
 - Hi, I'm Anders
Så kunde dom svara
 - I'm from Barcelona.

Haha, det är verkligen totalt lamt. Men jag skrattade så jag höll på att dö. För dom som inte såg det finns det säkert att koll ain på svt's hemsida. Det är verkligen verkligen verkligen värt det. HAHAHA

Dagens

Dagens citat:
Vi har fått till uppgift att skriva upp ovanliga ord från de argumenterande presentetioner som vi lyssnar på. Efteråt frågar Sture vad vi har skrivit.
Josse: Ansvar
Sture: mm.. jo jaha.
Josse: Det är inte ett ord som är vanligt för Nathalie

tennislektion - rapport

Har fan aldrig varit på en såhär jobbig tennislektion. Höll på att börja gråta vid flera tillfällen för hur jobbigt det var. Helt sanslöst, men nu i efterhand känns det bättre än någonsin. Endorfiner ska det nog kallas. hahaha

Moneybrother

Pengabrorsan är ju rätt aktuell med sitt nya album och kom att tänka på att jag älskar hans stil. Inte för att det är okänt han har ju vunnit priser för det men tycker ändå att det är värt att uppmärksammas.

För ett tag sedan.. ganska länge sedan egentligen skrev jag om the Hives och deras kläder. Tyckte att det var rätt kul och tänkte att jag kanske borde ha det som ett återkommande inslag på bloggen. Sen sket det sig som med de flesta av mina idéer. Men någon gång då och då kan ju inte skada. En gång i halvåret kanske. Hehe.

Iaf Moneybrother. Toksnygg och toksnyggt klädd. Detta är iofs bara en bonus utöver den trevliga musiken. Kan det bli bättre?!

110973-140110973-136

Varför alla dessa åldersgränser?!

Ibland suger det verkligen att inte vara 18. Inte för att jag inte får gå ut, utan som nu för att jag inte får komma in på KB. Men vad ska man göra åt saken. Det är bara det att Forest and Crispian ska spela på KB med Chap Thrills som förband och hur många gånger lär det hända i historien?! Zero. Förstår att dom sätter 18 när det är ett mer lokalt band som spelar och man vill få intäckter på annat håll. Men ändå. När ska man annars få se dom?! Ska jag vänta tills jag blir 18? Jag kan sätta mig utanför och försöka lyssna på det dom spelar genom dörrarna. Om man trycker näsan mot dörren kanske jag t.o.m. ser lite, men trots att jag gärna skulle vilja se F&C igen så tror jag inte att jag spenderar flera timmar utanför KB den 2e februari. Avundas er som har chansen att komma in.


110973-135

Myspace

Åh vad jag älskar myspace. Finns så himla mycket kul musik att upptäcka. Och eftersom jag har bandtorka just  nu är det ett välkommet tillskott i min (nya :D) iPod.

Idag har jag t.ex. hittat The Lost Patrol Band och Deportees. Hade väll hört Deportes förut men det är alltid kul att återupptäcka band.

top 5 - 2006

110973-128

Tänkte att det var ett tag sedan jag gjorde en top 5 lista och vad passar inte bättre just nu än att göra en top 5 lista över de saker som var bäst (eller iaf mest minnesvärda) under 2006

  • Winnerbäck på Zinken. Oslagbart. 18 000 pers är inte så lite, det var magiskt.
  • Ollonborrarna på Ribban i somras. Frågan är om ollonborrar inte är mer skrämmande än vad fiskmåsar är.
  • Frankrikeresan med franskgruppen. Det var töntigt och roligt och jag har nog aldrig känt att livet var så underbart som när vi satt i gamla Cagnes och lyssnade på Daniel Lemma.
  • Mina, Hannas (och Sofias innan hon åktes) nätter. Hur man blir av med en kille på 10 dagar har nog aldrig varit bättre.
  • Några underbara vänner som antagligen inte vet att dom har gjort det lättare för mig att andas.