skövde

I torsdags mycket tidigt på morgonen åkte vi upp till Skövde för att fira Annas student bl.a. Jag har haft en mycket trevlig helg.

När jag kom upp till Skövde sprang jag in på Västerhöjds skolgård och kände mig mycket vilsen. Men sen gick jag och Bella och shoppade så då kändes det genast bättre. Träffade Sanna senare och käkade lite och sen gick vi och kollade på vår gamla skolas skolavslutning. Dom var duktiga alla barnen förutom dom som sjöng. Men dom som spelade var grymma. Pratade även lite kort med underbaraste läraren i världen, Lasse, och det var om än kort jättekul att se honom igen. Kollade på She's all that (har av någon underlig anledning aldrig sett den förut) och pratade och somnade.

Fick mig en sovmorgon (Sanna hade redan stuckit till sin skolavslutning) och sen var det upp på stan för att köpa studentpresent och hänga-runt-halsen-gosedjur. Käkade buffé på Pims, bara en massa gott men det är aldrig smart för sen är det alltid plockmat på studenter och så blir man övermätt för att man inte klarar av att behärska sig på något av ställena. Iaf gick Anna ut och hon var mycket söt och sen kortege. Mottagning hemma hos Anna och fick träffa lite kusiner och så och även Bella var där. När Anna stack till husaren träffade jag Bella, Åsa och Anton i lånade jeans (tusan vad dom satt bra). Stack till karstorp men där var det segt så vi stack in till stan när vi hade blivit sönderbitna av knott ett par timmar. Träffade Sanna och fick gå runt i högklackade 37or (jg har strlk 39 i vanliga fall) och fick även jag mycket ont i fötterna. På hemvägen fick jag en helt underbar bld på när man ser att solen håller på att gå upp och alla gatlyktor fortfarande är tända.
Lördag skulle jag träffa Anna men efter att ha fått ett MKT hest eurovoicemeddelande åkte jag och mamma och hälsade på min gudmor och gudfar. Jag fick käka rökt sik och det är bland den godaste fisken jag har ätit någon gång. Jag brukar inte ens tycka att fisk är särskilt gott. Och jordgubbar efter. Det är alltid så mysigt hos dem. På kvällen träffade jag Anna och såg Oceans Thirteen (SE DEN!!!!) och stog sen ute och pratade i spöregn i 40 min. Mycket mycket dumt var det. Sen kom vi på att vi kunde gå till resecentrum och sitta inomhus. Jag måste träffa Anna snart igen kan jag bara konstatera. Det var mycket trevligt. Innan bion var vi på Voda och jag käkade en mycket konstnärligt upplagd ciabattamed pesto och parma och mozarella och hela köret. Den var faktiskt väldigt god. Annars brukar det bli bara ciabatta rätt ofta. Gott mycket gott.

I söndags åkte vi hem via Göteborg och hälsade på Joakim. Åt ännu mer god mat på Röda Sten, kommer inte ihåg vad det hette... vandooli kanske. Aja. Indiskt och gott. Och sen hem.

underligt

ibland förstår jag inte mig själv, mina lärare eller betygen. men jag har fortfarande chans på 20.0. det är bara att tacka och ta emot.

Studenten

Det är verkligen helt sjukt att det bara är ett år till jag tar studenten. Det ska bli skitkul att just ta studenten men jag ska vara ärlig så hade det varit skönt att gå i skolan ett par år till. Jag har ingen lust att söka jobb eller bestämma mig för vad jag ska plugga. Eller jag vet ju att jag vill jobba och resa men jag vill inte sluta. Tänk alla kompisar man träffar varje dag. Jag vet att jag kommer hålla kontakten med minoriteten för jag är kass på att hålla kontakten. Ändå känns det som det är väldigt många i min klass som jag hade velat träffa sådär sporadiskt precis som vi gör i skolan.

Treorna gick ju ut den 30e, väldigt tidigt i år,  och vi NI 2-or skulle hjälpa NI 3-orna med deras flak. Problemet var att det aldrig kom. En timme efter att det skulle ha kommit var jag tvungen att gå och jobba, och då hade det fortfarande inte kommit. Men jag såg flaket klart sen i pausen när jag rusade iväg för att köpa falafel. Och det var riktigt sött. NI 3-orna hade gjort en banderoll med riktigt humorlös NI-humor. Men vi skrattade ändå en del när vi såg det. Det allra mest roliga är att man kan tolka ni i texten som NI och då får vi vara nördar utan framtid dessutom. Mkt komiskt. Nu i veckan ska jag upp till Skövde och gratta Anna och kanske lite annat löst folk jag träffar. Inget går upp mot Skövdes student. Varje klass ordnar såklart sitt eget flak och när jag bodde i Skövde hade iaf alla klasser med sina lärare. De brukade få sitta i babypooler med badringar eller sitta i bur och käka bananer  eller något liknande. Sen är det kortege med alla flaken och helst ska Västerhöjd och Kavelbro trycka till varandra lite till, ända in i slutet. :D

image194

Betyg

Har nu fått reda på engelskan.Vad jag verkligen hoppades på skulle bli ett MVG blev ett MVG tack vare nationella proven. Jag har aldrig tidigare varit med om att nationella proven har dragit mig uppåt, det har alltid varit tvärtom annars. Men men det är bara att tacka och ta emot.

Nu är det bara franskan att oroa sig för och möjligtvis även Historian. Men den skiter jag i så länge. I dag är den inskrivningsdag för betygen men det går ju alltid att ändra dem i efterhand. Klockan halv 9 igår ringde min fransklärare och talade in ett meddelande (på franska) på min mobil, gulligt Hélène, och meddelade att jag skulle lämna in mitt CV med personligt brev idag. Så det satte jag mig och skrev på klockan 11 när jag äntligen var hemma och hade ätit och allt. Klockan 10 äver 1 blev jag klar. Jag har verkligen inget flyt alls i språket när jag skriver. Så komplicerat att formulera sig och allt sånt. Hoppas nu bara att hon tar det här som något fördelaktigt för mitt betyg för jag tyckte själv att jag var ganska duktig. Jag är rädd för franskbetyget.... Hjälp.