Ensamt

Oj vad ensamt det känns här.

Är i en väldigt vemodig sinnesstämning. Har varit och käkat hos Nicolas med Sofia, Ben och Aron. Och sen gick jag och Sofia hem och kollade på all fin julbelysning. Och jag blev något helt sjukt typ deppig. Jobbigt. Jag vill inte lämna det här stället. Det är ju underbart. Och man börjar verkligen connecta med folk nu. Surt, verkligen.

Samtidigt vill jag verkligen hem och träffa alla underbara människor.

Och nu sitter jag här i lägenheten och det känns något fruktansvärt tomt. Och det är ingen (värd) inne på vare sig msn eller facebook, och jag vet att klockan halv 3 på natten så ska inga normala människor vara inne. Men jag kan ju för tusan inte prata med någon på något sätt. Varför är ingen inne på skype. Är det ingen annan som känner sig lonesome tonight. Som en liten extra bonus har jag två obesvarade sms. Pallar inte. Stop och belägg. Inga mer!!!!

Hem? Bort?

Gud vad konstigt det känns att åka hem. Ända tills för tre dagar sedan kändes det bara extremt roligt. Men nu är det lite ångestblandade känslor som dyker upp. Det kommer att vara så himla kort kvar när jag väl kommer tillbaka och jag är inte färdig med människorna här. Dom är underbara.

Igår hade Wouter, Nicolas och Tugba annordnad ett hejdåfika. Så det var kaffe och sånt på torget och sen gick vi till chichaplace. Och det var bara jätteskönt och avslappnat. Sofia var inte där hon sov men annars var nog alla där som skulle vara där. FAN

17 december

Ligger hemma och degar. Känner mig helt utslagen. Samma känsla igår, konstigt. Hela linköpingsgrejjen tär på mig. Känner mig inte reda, men blir man någonsin redo liksom?

I måndags var det lite hejdå get together för Lisa. Konstigt att inte träffa henne förrän det är 2009. Var på sunset och drack lite för mkt kanske. Men är det allt man kan dricka för 6 euro så är det.

Igår spelade vi biljard. Det var mkt roligt. Jag fick ner två bollar i samma.... slag, stöt eller vad det nu kallas. Det här måste jag göra om. Sen stannade jag hemma och sov när dom andra begav sig vidare. Tråkmåns är jag.

Har inte orkat engagera mig i något annat än typ lägenheter den senaste veckan. Det har inte ens stört mig att colorado inte har hört av sig på en vecka. Men nu gör det.

14 december

Hade en toktrevlig lucia och fick både svensk och julkänslor.

Sitter och skriver mitt lilla föredrag till imorrn. Det går trögt. Jag känner inte riktigt att jag kommer att fixa att beskriva stockholms stadshus men vi får se, det är ju bara att göra det. Sitter och lyssnar på Swingkanalen på last.fm och helt plötsligt känns låten väldigt bekant. Det var den engelska versionen (och antagligen originalet) av Sakta vi gå genom stan. Men jag måste säga att den faktiskt var mkt bättre på svenska, dock är den ju svårslagen på svenska. Walkin My Baby Home heter den iaf med Nat King Cole.ikea

Idag har vi förrutom att vi har kollat på luciafirandet i svt även varit och sett IKEA. Underbart.

Tog två bussar och fuskåkte på den sista (jag kände mig mycket rebellisk) och kom fram och satte i oss 15 köttbullar var och en dammsugare för min del. Lyckades plocka på mig lite allmänt krafs och köpte även glögg och pepparkakor. Så nu har jag ett halvt kilo pepparkakor (i en jättefin plåtburk) och en flarra glögg. På hemväg lärde jag mig att aldrig lita på Sofia om man ska ta sig hem. Tydligen skulle vi åka en stadsbuss som hade nummer 24, icke vi hade precis stigit av en sådan. Och jag och Hanna ska vara glömska!!! Så imorrn blir det adventsfirande för hela slanten. Nu är det sista veckan innan vi ska hem liksom.

Letar och letar och får svar, utstrålar jag min fina personlighet eller är folk bara jävligt desperata är frågan.

LUCIA

Jag och Hanna har kollat på Luciafirandet på svts hemsida. Och visst dom sjöng faktiskt jättefint, men jag skulle verkligen vilja se ett maffigt traditionellt luciatåg där man inte krånglar till allt så mkt. På en julkonsert visst, men på luciamorgonen nej. Jag vill ha en normal lucia.

Grattis Lisen

Ja idag är jag ju då 19. Får en underbart uppvaknande av Hanna klockan kvart över 7. En fin bricka (av en plåt) med pain au chocolat och en tårtbit plus kaffe. Underbart. Familjen hade ju skickat lite presenter så nu har jag sällskapsresan-boxen och lite annat smått och gott. Har även fått en ipodkudde av min söta bror. Det kan inte vara något annat. Av Hanna fick jag ett diadem och rosa champagne. Wouter och Rezzi hade bakat kakor och jag har skippat alla mina lektioner så det kan ju inte ha varit bättre. Dessutom har värmen återvänt och jag går runt och svettas i min vinterjacka. Vår balkong var varm och solig igen på lunchen. Underbart.

Mamma hade skickat ett mail också och det var en bild på en födelsedagsmuffins som jag fick för två år sedan av Anna. Folk känner mig så väl. Saker att äta är ovärderligt. Fick t.ex. en påse marianne på posten idag :D

4 december

Nu har kylan verkligen kommit hit, det är freeeeezing. Enda sättet att rädda sig själv är att ligga nerkrupen under täcket och kolla på Greys/Vänner/Gossip Girl. Oj så mysigt. Annars går det även bra att bli hembjudna på middag till engelsmän som faktiskt kunde laga mat. Underbart. Annars kan man även dricka öl. Det värmer.

Imorrn är det min födelsedag, det ska bli kul. Det ligger ett paket i vår lägenhet någonstans, dock vet jag inte vart eftersom Hanna kände sig tvungen att gömma det från mig, det var nog trots allt en bra idé. Så imorrn blir det något, vad man nu kallar saker hemma hos oss innan vi drar ut någonstans. Ingen vet vart än dock. Men roligt ska det bli. Dumma Edgar är inte här utan åker och hälsar på sina föräldrar. Sånt känns inte kul.

Nej nu är det mat som gäller innan jag trillar ihop. Och ikväll ska jag baka. Kanelbullar kan väll aldrig vara fel att bjuda på. Aldrig.