Frankrike

Nu är jag framme i Frankrike. Sitter i shorts och tisha på en trottoar och själv någons trådlösa nätverk. Egentligen var jag och Hanna ute och letade efter en Fon hotspot. Men den verkar inte riktigt existera. Mkt synd. Men vi hittade något annat. Så man får hoppas på att det funkar ett litet tag till iaf. jaja.

Lägenheten är mkt söt men toaletten har VÄLDIGT lågt i tak. Jag har väll 5-10 centimeter kvar till taket när jag duschar. Hanna och jag energisparar som de värsta pensionärstanter men det har också sin charm.

igår var vi och skrev in oss på skolan och imorrn är det inskrivningstest. Sjukt läskigt men jag vet inte riktigt varför. Det är ju bara så att jag ska hamna i rätt grupp. Först är det ett 3 timmars prov och sen ska man ha något slags muntligt prov med en lärare. Det kanske är det som skrämmer mest.

So long. Uppdaterar mer när jag kan börja använda internetet på skolan.


bära eller brista

Min 50-liters bag från stadium är proppfull och väger tyvärr alldelles för mkt. För det första kan jag knappt bära den och för det andra kan det finnas en mkt stor risk att Ryan Air bitchar. Väger ca 2 kilo för mkt. Och jag kan verkligen inte har mindre kläder med mig än vad jag har nu. Det finns gränser för vad jag sätter på mig. Eller grejjen är att jag har tom sorterat bort viktiga plagg som mjukisbyxor t.ex. Lösningen på det problemet ligger i att använda leggingsen som mjukisbyxor. Och trots att jag har komprimerat min packning på det här sättet växer den ändå bara i volym och massa. Hur är det möjligt?! Jag börjar tro att Tyra har gömt en blyvikt i min väska eller något för det är faktiskt mkt konstigt. Handbagaget väger dryga 7 kilo... tror jag. Kanske mer. Men jag känner att jag inte riktigt är i stånd att ta ställning till packandet mer så nu får det vara sova som gäller. Ska upp och hoppa om 4 timmar, så det är nog välbehövligt. Shit nu kom jag på att jag ahr glömt att packa alla papper från skolan. Det finns bara fler saker hela tiden. Pust

Tisdag

Jag känner att jag har lagt av med mina gamla bloggarfasoner och skriver istället bara små korta kommentarer. Har inte så mkt att rapportera om just nu och i mitt huvud snurrar mest tankar om frankrike. Och hur intresserade folk än är så blir det inte roligt när jag tjatar om det 40 dagar i rad.

Men men en klassiker är ju dagens soundtrack. Och idag känner jag att jag har haft många låtar som har accompagnerat min tillvaro.

Så...
Dagens Soundtrack: Balladen om briggen Blur Bird av Hull - Imperiet
Keep Breathing - Ingrid Michaelson
Kids Don't Stand a Chance - Vampire Weekend

Håll till godo. Börjar nästan grina av keep brething. Om unegfär en vecka kommer mitt bloggande med största sannolikhet bli mer intressant igen. Förhoppningsvis har jag slagit mig till ro i solen på vår balkong och sippar rödvin och tänker på en söt fransk pojke som jag har spanat in. Eller iaf kommer jag ha tillbringat ett par underbara dagar med Hanna i Aix. Så stå ut, jag tror det är värt väntan.

Har varit och sett Vistörerna. Inte särskilt bra film. Men den var visserligen underhållande. Men träffade iaf Lasse och Erik. Och det känns konstigt, men jag har nog saknat dom. Det är konstigt att inte träffa och se dom 5 dagar i veckan längre.


No Sleep 00:55

Jag vill inte somna. Det känns som att jag utnyttjar mina sista dagar här hemma väldigt dåligt då. Undrar vad vi ska äta som den sista måltiden. Usch. Hur kan något vara så efterlängtat men samtidigt så ångestfyllt.

Jag har fått prata ångest med Bella idag, och tur är väll det, man kan verkligen behöva älta ångest ibland. Underbellra.

Packning

Okej shit jag har börjat inse saker nu. Jag har nämligen varit på stan idag och inhandlat en 50 liters bag att packa kläder i. Håller i samma veva på attt tömma min garderob. Om möjligheten finns ska man ju passa på att slå två flugor i en smäll. Shit shit shit. Jag dör. Det här är helt sjukt.Seems like internet ha fixat sig med lite hjälp av Simon, tack. Nu kommer jag inte vara helt isolerad från Sverige iaf när jag väl åker. Jag vet att jag är lite uppe i Frankrike just nu. Men det kanske är förståligt.

:(

Jag och Tyra har länge haft planen att hon ska komma ner till Aix när vi är där... Men tyvärr ser det lite hopplöst ut. Det går nämligen inga plan tillbaka från marseille. Och vi klarar inte att klistra ihop alltin. BAJS

Dagens

Fick frågan idag: Men om du inte har jobbat, vad har du då gjort? Ingen aning faktiskt. Men vad jag vet att jag har gjort är

  • Plöjt 6 säsonger Sex and the City
  • Jag har ägnat en HEL dag åt att försöka installera Fon, det hela resulterade i ett misslyckande.
  • Jag har sovit många lång mornar.
  • Jag har ätit och ej motionerat
Ja.... det kanske är det. Seriöst har jag ju faktiskt inte gjort så mkt.

Iaf kom Sofia och Clara igår och vi kollade på Farväl Falkenberg. Vet inte vad jag tyckte om den, var mest trött och hörde dåligt så jag missade nog lite av filmen. Vi åt supergod pasta och massor av glass, chips och honungglaserade jordnötter. Sen sov vi. Idag har vi gjort stan och jag har shoppat. HIttade en underbar blommig klänning och en fin tröja från Monki. Har även införskaffat både strumpbyxor och tofsar som jag behövde. Så nu behöver jag nog bara köpa en sladd till stereon där nere. BRA :D

Sofia är nere

Nu är sofia nere från oslo och hon och clara är påväg från lund. Nu är det bara att vänta så bör dom väll komma i sinom tid.

Vart försvinner den

Okej jag vet att man kanske inte borde klaga över flyg som kostar runt 1000-lappen till Nice. Man flyger ju trots allt över hela europa. Men vad hände med den braiga linjen mellan göteborg/sthlm och Marrseille. Varför kan inte Ryanair informera om det. Så imorrn ska jag ställa klockan och hoppa upp och fråga onlinesupporten om vad som händer. Förhoppningsvis får jag ett svar. Helst skulle jag vilja få svaret: den kommer att finnas kvar det är bara att vi inte har bestämt när dom flighterna ska gå. Det vore drömmen. Åh så underbart det hade varit. Jaja. Jag får väll leta vidare. Sterling har flygbiljetter för runt 800 hem vid jul. Problemet är ju bara att dom går från Nice och att man då måste betala buss till Nice. Alltså 200 spänn extra. Så som sagt, 1000 kr.

Lite vardagshumor

Fick just ett väldigt roligt sms från Bella. Lyste upp min vardag efter att ha sagt ett först hejdå till Mamma. Var inte helt pepp men nu är jag glad igen.

Snuskhösten har börjat! 6 minuter efter att du läst detta kommer någon fantisera om dej. Fantasier kring hur söt du skulle vara med kolasås på. Skicka det här till minst 6 av dina sockersöta kontakter så får du ditt livs mest sjuka höst med någon som är lika kinky som du! B-)

Haha. Så de första 6 som läser det här kan känna sig träffade som dem jag skulle skicka mitt sms vidare till och ni kommer får en riktigt kinky höst. Uppenbarligen :D

Nu har jag varit duktig

Igår fick jag iväg ansökning om csn. Och idag tänkte jag kolla upp försäkringsskit.Och faktiskt städa mitt rum så jag kan komma igång med packning och sånt. Det är ju fan inte långt kvar och om allt ska vara tvättat och så kanske det är bäst att börja sätta igång och tänka igenom. Och väga. Det enda jobbiga är att vi inte har någon våg här hemma. Kanske kan låna, eller köpa. Det är sjukt att vi inte har någon. Har någon idé om att jag ska ta en stor bag, eller typ påse att packa i som inte väger så mkt. För en resväska väger ju för tusan 5 kilo i sig. Inte så smart. OCh jag upptäckte dessutom nu att handbaggaget får väga 10 kg. Så det ska vara lunkan med dator och så. Ska bara kolla upp väsktillgången här i husen så det finns tillräckligt med väskor. Mamma ska dessutom ta med handdukar ner då det slipper jag och då betyder det att jag bara behöver ta med kläder och skor. För shampoo och sånt skiter jag också i. Det börjar arta sig. Jag kan fortfarande inte fatta att jag ska åka om...  9 dagar till frankrike. 7 dagar till Sthlm. HJÄLP

Om någon har några sista-minuten reseråd är jag mer än tacksam för dem.Okej nu har jag varit ännu duktigare och anmält mig till högskola. Tabbade ju mig sist och tackade inte ja till att stå kvar i kön. Så jag vet ju inte hur mycket närmare jag kom ens. Kom som bäst 70e reserv i Lund. Så det var ju inte tal om att jag skulle komma in, men det hade ju inte varit fel att veta hur stor skillnaden mellan första och andra urvalet var.

Så omständigt

Sitter och pillar med ansökan för csn. Tyvärr är det inte så lätt som att fylla i något internetformulär utan det är kopiering av betyg och annat som gäller för att sedan skickas in. OMSTÄNDIGT. Mitt kopierande ackompangeras av Lisa Ekdahl. Det roliga är att det var min första skiva någonsin och tror jag fick den när jag var runt 6, 7 kanske. Hade hört vem vet inte du och ville ha den men jag var dum och specificerade inte min önskan och fick helt fel skiva. Har inte lyssnat på den sedan dess, men nu upptäckte jag precis att Lisa Ekdahl inte alls är särskilt dålig. Jag har en visdag. Har lyssnat på Cornelis och Lisa. Men när den här skivan är slut har jag nog tyvärr inga fler visor.

Hemma

Nu är jag hemma från en helg av seglande och sen en visit i Göteborg hos mina syskon. Och nu efter en händelserik långhelg är jag sjukt uttråkad :( varför blir det alltid såhär?

Cabaret

Har beställt ett litet paket från cdon som kom hem till mig idag, lyckliga jag. Jag har nu sett cabaret, och den var bra. Den var riktigt bra. Men det var synd att den tog slut, man skulle ju viljat veta vad som hände mer. Fast den var härlig, och dom var så härliga. Och man kan se väldigt tydliga kopplingar till moulin rouge, rent hur dom filmar det. Fast isf kanske jag har sett dom i fel ordning. Oftast blir jag väldigt fascinerad och tjusad av hela den dekadenta grejjen och så. Den här filmen blir man inte riktigt lika lockad av. Men det är skönt, känns mer trovärdigt. Annars hade väll alla valt att leva så.


Balladen om Briggen Blue Bird av Hull

Satt och kollade igenom Den svenska sångboken och kom fram till alla Evert Taubes sånger. Iaf så kände jag inte igen Balladen om briggen Blue Bird av hull men jag lästa Pip-Larssons seglar i somras och då träffar dom på en man som lär Mirre den här. Så jag var lite nyfiken. Men medans jag läste och lyssnade höll jag på att börja grina. Av en sång! Och visst det kan hända. Men det är ju på grund av något man associerar till den, allt runt omkring låten. Men den här var bara så himla sorglig. Tur att den tog slut.

Vuxen?

Nej! Men jag har dock haft mitt första lilla kafferep. Det var det bullarna var för. Jättemysigt var det iaf. Och jag tycker inte längre att det är jobbigt att städa osv. Tror egentligen att det beror på att jag har för mycket ledig tid. Och då börjar jag av någon konstig anledning känna att städning är viktigt.

Jag har iaf druckit för mkt kaffe, mår illa nu, och tittat färdigt på andra säsongen SATC nu. Plus ätit resterna av blåbärspajen. Att det kan vara så gott på morgonen dagen efter.

Bullbak

Åh jag blir alltid så glad när man lyckas med något. Och mina nybakade bullar ser tokgoda ut. Och förutom att vi varken hade kanel eller pärlsocker hemma så gick allt enligt planen.Aktivitet

Jag har varit sjukt aktiv i lägenheten idag och skrubbat och fejat och satt upp bokhylla och plancher. Allt för att det inte ska se ut som en fängelsecell. Nu har jag varit hemma hos mamma och plockat på mig ett överkast och kuddar. Så nu kan det nog nästan se bebott ut. Imorrn ska jag baka. Jag hade först en idé om att baka massor med olika saker. Men har insett att bullar och kanske en blåbärspaj får räcka. Måste antingen bära över kaffebryggaren imorrn eller köpa kaffe att ha till moccabryggaren. Men det är väll bara att göra. Nej nu ska jag återgå till mitt älskade Sex And The City

france

Kom på att jag inte har lagt upp bilder från lägenheten. Och det är så mkt lättare att bara visa istället för att beskriva. Så...


Idag...

...har jag lärt mig göra finger waves... jag tror det heter shinglat hår eller något sånt på svenska. nu är jag redo för en 20-tals maskerad. 

coctail

jag vill gå på coctailparty och vara vacker och sofistikerad. egentligen vill jag leva på 20-talet och vara rik och gå på dekadenta fester och vara vacker och sofistikerad men det blir nog svårt. istället ska jag ha kakkalas på onsdag. inte så vackert och sofistikerat utan snarare mormorsmysigt. men det är bra det också.


SATC

Okej min besatthet av Sex And The City fortsättter. Jag har alltid tyckt det har varit lite överdrivet. Eller inte överdrivet men jag har tyckt att det har varit konstigt att det har varit så många som har tyckt om det. Men det är ju svårt att motstå. Dock får jag lite ångest när man tittar för jag kommer alltid vilja vara lika ball som Carrie, men faktum är att jag aldrig kommer bli det. För jag har ingen lägenhet i New York och jag har inte obegränsat (nästan) med pengar att shoppa skor för... Och dom attributen är ändå viktiga för karaktären. Men en liten del av det livet hade varit mer än tillräckligt.

Loppis

Shit vilken kick. :D Jag har varit på Lions loppmarknad i Svedala idag och fyndat. Jag höll på och tuppa av lite varje gång dom sa priset. Det var ju verkligen billigt. Köpte 8 tallrikar från Gustavsberg för 30 kr. Kände mig jättefjompig men råkade skrika till när jag såg dom. Tur att dom som säljer jobbar idiellt för annars hade jag nog kunnat betala mkt mer för dom. Köpte dessutom kaffekoppar med rosor på, en liten sockerskål i glas, en lp-skiva (elton john) och en soppslev. Allt för det totala värdet av 70 kr. Jag känner mig lycklig. Matrialistiskt, ja! Men ibland måste man också få köpa sig lycka.

Har nu sett hela säsong 4,5 & 6 av SATC. Och jag trodde inte det var en sån serie, men jag började såklart att böla. Men det kanske är bra. Det var längesen. Eller ett par veckor sen, men ändå. Men det är så fint. Inte allt crap med alla killar. Utan det andra, att dom har varandra. Och jag vet att det är jättecheesy, men sån är jag. Jag undrar verkligen vilka det kommer bli som man kommer har sån connection med, jag hoppas verkligen att det blir några. Tänk om man inte får det. Klart man alltid kommer ha vänner, men det där... Fast jag har redan mina aningar, några som man kanske int e är så lik... Eller iaf inte till det uppenbara men som ställer upp i vått och torrt.


By the way, hade riktigt kul igår. Visst musiken var inte helt förvånande en besvikelse. Men det är kanske ändå inställningen som räknas. För att dansa till country på vinylbaren var en helt ny och underbar upplevelse. Men det kräver ju dock sin partner, och Elsa hade verkligen movesen.

Att växa upp

Jag har nog aldrig riktigt gillat förändringar. Nya saker är kul. Men det som är riktigt viktigt... som hemma. Det har jag velat ha som det är. Fast nu. Jag vet inte jag börjar kanske växa upp. Det ska bli kul att åka hemifrån och sen när jag kommer hem flytta till lilla lägenheten direkt. Fast samtidigt känns det hemskt att tänka på att jag efter jag har åkt iväg inte kommer flytta hem igen, och det gör mig livrädd. Måste erkänna att jag får lust att krypa upp i mammas knä igen. Jag är inte riktigt redo för att bli stor, eller framför allt tycker jag väldigt mkt om att ha folk omkring mig som mina stötdämpare. Måste jag bli stor? Jag känner miig väldigt..... vad det där ordet nu är. Jag vill inget hellre än att flytta hemifrån och ta hand om mig själv och sitta uppe hur länge jag vill och göra som jag vill och vara fri, samtidigt som det jag allra helst vill är att gå om gymnasiet och bo hemma hos mamma och pappa. Vad är ordet för det här tillståndet nu igen?

Idag har jag umgåtts med min iPod, min dator, Sex & The City och städskrubben. Yeah!

Imorrn är det barnpassning och förhoppningsvis utgång som gäller. Imorrn kommer bli en bra dag. Synd bara att min hals ska börja bråka nu. Men om man inte låtsas om något så finns det tydligen inte. Uppenbarligen. Om man inte låtsas om mig finns jag inte. VÄX UPP!!!!!!

Dagens soundtrack: Johnny Boy - Eva Cassidy

Segdag

Idag har jag åstadkommit nada. Har gjort rårakor för andra dagen i rad, men idag med lök i. Det var gott och enkelt. Kommer väll laga det hela tiden när jag flyttar hemmifrån. Josse var  här igår och vad jag har saknat henne. En långkram av Josse är balsam för själen. Underbart. Sen en underbar liten nyhet. En bärbar till mitt förfogande i frankrike. Och den är röd och underbar. :D Så det är väll kanske mest den jag har ägnat min tid åt. Jag borde väll ha städat och så. Kanske ska göra det snart.

Var aktiv igår och anmälde mig för vikariejobb här i Malmö. Har dessutom bokat flygbiljett till Marseille. Det är helt sjukt att det bara är 3 veckor kvar.

....

Okej jag har inte kommit iväg till någon klädinsamling. Men jag ska kanske. Sitter och väntar på en dum paketleverans som aldrig kommer. Dock har jag hunnit röja upp i garaget. Ö