Underbara väder

Jag har ju en liten regel för mig själv nu fram till studenten. inget långbent om det är sol ut. Detta för att jag ska slippa känna någon panikångest inför att behöva gå i vit klänning. Det vore kul om benen inte hade samma färg som klänningen. Har hittat min klänning förresten. Mycket twiggy-artad och sent 60-tal. Lite sturktur i tyget. Inte över huvud taget vad jag hade fantiserat om. Men ack så rätt. Det är konstigt det där. Plus ett par toksöta skor. Blommiga. så nu fick jag in det någonstans iaf.

Låg ute en stund på eftermiddagen nu och somnade. Så himla skötn. I kjol och t-shirt. Att det inte skulle vara sol i sommar är för mig nu otänkbart. Ännu mer otänkbart är det att det skulle vara dåligt väder på studenten. Sånt händer väll ändå inte.

jag borde ha blivit...

...elitidrottare.

Jag har tänkt på det här. När jag var på blodcentralen någon gång i februari och kollade om jag fick ge blod hade jag relativt bra blodvärde, bra blodtryck och låg puls. Dom trodde jag var idrottare. På en ganska seriös nivå. Jag har inte rört mig för utom min cykling till skolan sen i oktober. Då tränade jag gympa på friskis och svettis en gång i veckan. Att få ihop detta till att jag tränar mycket är en omöjlighet. Så det var ju väldigt bra för mig. Kanske kommer det från pappa för dom trodde han var bloddopad en gång när han kollade sig. Det var han inte :). 

Men det verkar ju ändå som att jag har ganska bra förutsättningar. Jag borde ha satsat på att bli elitidrottare.

Spelade lite sax idag. Min lärare sa att det lät bra. Och jag blev mycket glad. Spelade nämligen provspelningsstycket till AMK och jag har övat 2 gånger sen förra lektionen. Så det känns bra. Tänkte ringa imorrn. Sjukt nervig

fräknar

Idag har jag fått några fräknar.
Konstigt det där hur saker ändrar sig. Förr hatade jag det, nu tycker jag fräknar är det chramigaste som finns. Jag skulle gärna ha mer. Men man ska vara nöjd med det man har. Fast man ser ju så underbart frisk, glad och hurtig ut i fräknar. Lite som jag tänker mig norrmän

studentslag

Dagens soundtrack: Pacific! - Sunset Blvd

Har suttit och prövat min studentmössa lite idag. Det var ju sol och man kan inte hjälpa att man börjar tänka på studenten. Iaf inte jag. Och planera. Har skickat ut lite fler inbjudningar och ska skicka en del per brev. Till gudföräldrar och så. Hoppas dom kommer. Men jag har ju fortfarande inte hittat någon klänning. Inte för att jag har letat aktivt sen min och Annas jättedåliga shoppingrunda. Men ändå. Ska till någon affär i Lund nästa helg som mamma sa skulle ha. Tänkte även åka till topshop. Och sen ska jag finkamma H&M, vero moda, kanske gina tricot mest för att vara säker på att det inte finns någon godbit där, benetton. Kanske vågar jag mig in på spirit. Men jag är inte så himla sugen på en dyr klänning faktiskt. Vore skönare att bara hitta en fin billig. Som man dessutom kan använda igen. Sen är jag ju fortfarande inte helt inne på en vit. Eller jo den får vara vit, men det är inte huvudkravet. Somrig ska den vara.

Ska töja min studentmössa några millimeter nu i veckan. Annars sitter den faktiskt bra. Men jag ångrar mig lite att jag tog en massa brodyr och skit istället för en strimma. Det hade varit snyggt. Men men det är inte hela världen.

Verkliga klänningar och drömklänningar finns ju iaf. Även om jag inte har hittat den rätta än iaf.

image235

VÅR

Idag är första riktiga vårdagen, sjukt härligt verkligen. Elsa har varit här och vi har suttit på baksidan i kjol och shorts och pluggat. Eller startat att plugga och sen bara latat oss. Sen gick vi på promenad. Det var också skönt.

Igår var det klassfest hemma hos Hanna. Första klassfesten jag har varit på, har varit bortrest de andra gångerna. Men det var faktiskt mycket trevligt. Men jag var sjukt taggad och ville dansa. Så vi stack vidare till musikalens efterfest. Trodde ju att det skulle bli KB igår. Men det här gick mycket bra det också. Dansa fick jag iaf.

Snart är det middag, och ikväll har jag lust att dega. Men vet inte hur bra det kommer att gå. Imorrn ska jag göra labbrapporter. Jag ser mycket fram emot det. Som tur är har jag iaf ingen engelskredovisning.

Åh det är sol, det gör mycket för mig. Och nu ska jag få fräscha ben inför studenten. Inte bruna, men fräscha.

Sthlm

Har haft en jätterolig vecka verkligen.

Första Hannas studentskiva. Träffade massor av trevliga armymänniskor och käkade kanelbullar halv ett på natten på seven-eleven för att sedan återvända till skivan. Det borde man alltid göra när man är ute.

Degade sen två dagar i Hannas källare för att sedan träffa orkestern. Sov på ett logemente på livgardet i kungsängen. Det var lärorikt. Typ att det är skitkallt på natten där och att man behöver minst två yllefiltar. Annars drar man på sig en förkylning vilket jag gjorde. Kollade på AMKs repa och sen gick vi på stan. Köpte godis och käkade kebab och gick 25 minuter på vasamuséet. Gratis, har fortfarande lite ångest över den olovligheten. Repa på kvällen för att inse att vi suger. Inte bara jämfört med AMK utan generellt. Men insikten kom till oss först efter att vi hade hört dem. Nästa dag blev vi väckta kl 6 av att 35 vänrpliktiga AMKare spelade en marsch i korridoren utanför våra rum och efter det var det upp och hoppa för att göra morgongymnastik, man blev pigg iaf. Men nu jag har fortfarande träningsvärk i magen. Fick lära oss lite grundexercis eller vad det heter och kolla på modevisning av alla deras uniformer. Hade ett mycket givande rep med dom på eftermiddagen och kan nog ärligt säga att jag inte har lärt mig mer på det senaste året än vad jag gjorde under dom tre timmarna. På kvällen spelades det volleyboll och jag kunde gå och lägga mig mycket trött.

På söndagen var det in till sthlm för att ställe i ordning på berwaldhallen. Vi fick spela i foajen vilket jag tycker är lite prestige även om det bara är i foajen.  Ut på stan iaf och satt på Max i några timmar för att sedan återvända och spela. Fick lyssna på AMKs första programhalva och dom är så jävla grymma. Sen var det hem, och nu när jag har slappnat av i tre sekunder har hela sjukan kommit över mig.

image234

ping pong

Igår kväll spelade jag pingis, det var kul. Sen när glömde man bort gamla nöjen som att spela pingis. Jag funderar på att införa dte igen. Gamla nöjen alltså. Typ spela fotboll, brännboll. Det känns som att livet just nu går ut på att fika, titta på filmoch gå ut. VÄLDIGT fantasilöst. Spelade rundpingis på fyra och nu har jag en stor blåsa på minhögerfot i kombination med en förhårdnad. Men det var det värt. Jag måste tänka tillbaka på andra gamla nöjen.... Men jag kommer inte på några. Leka med Barbies tror jag ändå att jag har kommit över. Men man var så fantasifull när man var mindre. Uppe i Värmland har vi en bondgård. Där brukade jag och mina kusiner hoppa från taknockarna ner i höet. Det var kul. Sen sov vi där. Sen fick alla allvarliga problem med andningen pga av allt damm och alla andra små partiklar. Men det var det värt. Som sagt, vart tog alla roliga aktiviteter vägen?

abstinensbesvär

Jag är verkligen inte beroende av att blogga på något sätt. Men när jag äntligen äntligen kan skriva att våren är kommen, då funkar inte skiten..

Igår iaf. Cyklade till mazetti och det var varmt. Det blåste varmt. Det fläktade varmt. Jag fick ha på mig mina solglasögon och fåglarna kvittrade något helt galet. Jag visste inte att jag kunde bli så lycklig av våren.

I fredags var vi på crown. det var jättedålig musik. Men jag hade skoj ändå. Halv 2 hittar vi inte till dalaplan (jag är inte malmöbo så det är okej) men vi kommer fram tillslut och har lite chill efterfest med några piloter. eller dom sa att dom skulle bli det iaf. Men det tvivlar jag på. Iaf jaja. Cyklade hem själv halv 6-6 och det var helt underbart. Jag träffade två människor som var uppe och gick morgonpromenad. Men innan crown var det möllan och... godlen hette det nog. Men iaf, det avr så mysig när man kom dit för det var alldelles varmt och jättemycket människor ute. Jag fick vibbar från i somras och tågluffen.