Dagens Soundtrack

I ren pluggaranda behöver jag bakgrundsmusik. Det funkar inte med för dominant musik när man försöker läsa. Det går bara om man pluggar matte, då är det ju värre desto bättre. Men nu är det som sagt lugnt som gäller.

Iaf, hittade en fin låt.

Paper Boat - Cocoon.

Har jag tipsat om deezer.com. Fast för tillfället fungerar det rätt dåligt.... men det har fungerat bra! :D

det tar ju aldrig slut

Just nu domineras mitt liv av skolan, och det är verkligen ett maraton. Det slutar liksom aldrig. Till i tisdags var det armgumenterande tal (halv svenskbetyget) till idag var det matteprov, till imorrn är det analys av reinfeldts tal (andra halvan svenskbetyget) och sen när det är klart, då är det dags att börja spurta för att hinna klart med projektarbete. Även om det tidigare har känts som att vi har hållit tidsplanen bra så är det numera tajt om tid, vi har halkat efter lite... eller framförallt jag. Men det ska ordna sig i helgen. Skoj helg. Nej men får väll hitta på något lajbans på fredag.

Nu har mamma utnyttjat sin enda kontakt till att ge mig ett jobb. Och det ser inte glasklart ut men ljust iaf. I disken (inte så glamoröst, men vem bryr sig, dessutom så är det till en början isf för att sen få hjälpa till i köket) eller så. Men jag vet inte än. Ska dit och prata med en tjej nästa vecka på onsdag. Så då får jag göra mig presentabel. :D Hihi. Vad lycklig jag känner mig. Livet går framåt. Jag kanske inte behöver vara arbetslös när jag tar studenten.

miljösamvetet

visste ni att koldioxidutsläppen från ungefär 34000 tågresor motsvarar koldioxidutsläppet från en flygtur. detta mellan malmö och sthlm. varför varför varför flyger man inrikes?

Sommarjobb

Det känns som att jag har sökt en miljon sommarjobb idag. I själva verket har jag sökt ett.... eller två har jag faktiskt sökt. Plus att jag har tittat ut ett där jag ska lämna mitt CV personligen. Det här går framåt. Någon som vill erbjuda ett jobb till en positiv och ordentlig artonåring.

Jag måste få ett jobb för annars skiter sig allt med frankrike. Eller det går säkert att lösa på ngåot sätt. Men det hade varit mycket bättre om jag hade haft pengarna innan. Har iaf hittat en utbildning nu som inte kostar skjortan. Eller det kostar men inte 30000 som alla andra. Har nämligen hittat en utbildning i Aix som kostar 12000. Låter bra tycker jag.

Åh jag vill tillbaka till Aix, och jag vill dit med Hanna. Underbara Hanna. :D Det skulle vara helt perfa.

Älgiot

Ni har väll hälsat på älgen. Jag bröjar spy lite på projektarbetet känner jag.

image231

GLAD PÅSK

Glad påsk allihopa.

Hade en trevlig kväll igår på grappa med christina och vederbörandes kompisar. Även om det tog mig lite tid och omvägar för att hitta dit så var det klart värt det, trots snön/regnet. Har sovit gott i natt och har till och med hunnit med att läsa några kapitel i vattenmelonen nu på morgonen

buttericks

Jag tog ett foto på mig nyss. Väldigt oplanerat och så. Men jag blev så glad när jag såg det. Har mina glasögon på mig och älskar hur bisart dominanta dom blev (ja jag älskar orden bisarr och dominant). Lite som dom stora glasögonen dom har på buttericks.

image230

Jag har varit modig

Idag har jag varit på studentklänningsjakt. Det gick åt pipan. Jag tror inte någon i historien har besökt så många affärer som jag har gjort idag. Men det fanns inget. Hittade en okej klänning. Men den känns inte helt rätt. Så jag får väll helt enkelt leta vidare. Vad jag däremto gjorde var att köpa ett par jeans. Dom är tokhöga i midjan och vida i benen och sitter som ett smäck på mig. Jag tycker jag passar bra i dom faktiskt. Men jag känner mig inte helt bekväm. Så nu ska jag känna in dom lite och se om jag ska lämna tillbaka dom eller inte. Se om dom är jag. Men jag kände mig himla modig iaf :D

ÅÅÅÅH! Förresten, när jag var inne på Solo så spelade dom sunset blvd med pacific!, jag blev så lycklig :D

Topgun

Jag såg topgun igår. Så nu har jag fyllt i en lucka över filmer man MÅSTE se. Nej men det känns inte som jag har så många kvar. Men dock Breakfast at Tifanny's. Måste se till att se den.

Jag hatar att jag inte bara kan göra vad jag ska. Jag måååste göra projektarbete. NU.

Helgen

Åh äntligen är det påsklov. Väldigt välbehövligt även om det faktiskt bara var 3 veckor sedan det var sportlov.

Jag känner att studenten börjar smyga sig på. Dte är inte så himla långt kvar. Tror jag ska sticka upp på stan imorrn och kolla efter klänning. Kolla bara. Och sätta in pengarna från Aix och posten. Har ju fortfarande inte gjort det. Måste verkligen få tag i det. dte är nog ändå 4000 eller något.

I fredags var det KB och Anna hade varit duktig och fått dit stora delar av klassen. Så det var skoj. Plus att Djn hade ett påskägg med godis. Så det var gott. Jag kände mig toksnygg i min paljettklänning även om jag hade vissa tvivel om den i början, men rädslan för att vara överklädd vändes till att det kändes skönt att bli uppmärksammad. Igår gjorde jag verkligen ingenting. Vilket var sååå skönt. Kollade lite på Grey's och somnade lite. Käkade lite mat och sen stack jag och passade barn. Hon har blivit så stor och söt och jag har ju inte passat henne på ett halvår så det hade hänt en hel del. Hade tydligen lite pengar innestående så jag var mycket glad när jag fick dubbelt så mycket som jag trodde att jag skulle få. Mycket välbehövligt. Idag då. Satt ute på vår bänk på framsidan och det var faktiskt skönt. Hade dock inga solglasögon så det blev för ansträngande för ögonen tillslut för att jag skulle orka sitta kvar. Borde borde borde borde sätta igång med projektarbetet... eller svenskan... eller kemin... eller... Jag orkar inte!!!

Naturvetardagarna

Har idag varit på naturvetardagarna i Lund. Föreläsningarna är lika uttröttande som vanligt men vi fick äta på vår stammispizzeria. Mycket mysigt. Dessutom kunde vi se att de fina NI-ettorna tog efter traditioen och det känns fint att föra den vidare. Jag älskar att min klass kan bli så uppe i saker att dom har springtävling till pizzerian mot några ettor. Iaf. Det var underbart väder och jag fick sitta på en trappa och mysa. Det är så livet ska vara. Man ska sitta på trappor i solen. Det är livet.


Jag har hittat en underbar vårlåt som får mig att vilja ligga i gräset med solglasögon på nästippen och bli spådd hela dagen med ett grässtrå.

Pacific! - Sunset Blvd

kolla upp på myspace förslagsvis.

klar med CAE

Jag är klar med CAE, jag är klar med CAE, jag är klar med CAE. Hahaha. Fuck på dig CAE

Plugg

Jag har tid till inget i mitt liv just nu. Plus att jag har engelskprov i helgen. Mitt liv känns.... meningslöst. Jag vill hitta på något. Jag vill gå ut. Jag vill gå och lägga mig senare än tolv. Men det är bara ett halvår kvar nu och det är bara att satsa dom närmaste 4-5 veckorna. Det är bara att bita ihop. Men jag tror ändå att jag måste hitta på något skoj i helgen om jag ska stå ut.

ONCE

Jag vet inte om det var någon som såg på sammandraget av oscarsgalan, men om någon gjorde det så kunde man höra en helt underbarlåt som hette falling slowly froån en film som heter once. Låten vann för övrigt pris mot bl.a. 3!!!!! st låar från förtrollad. Förlåt men det måste vekrligen ha varit låttorka. Jag blev så glad när låten vann.

När jag var i Aix i höstas så såg vi once. Det var en av dom få filmer som gick på den enda icke franskspråkiga bion i AIx. Det är en helt underbar film om kärlek, men framförallt vänskap. Och musik självklart. Det är en gemensam nämnare för alla mina favoritfilmer.

  • Almost famous
  • Mouling Rouge
  • Pirates of the Carribean
Ja det är ju några av dem. Iaf. Jag vet inte riktigt om jag har upplevt det här med någon annan låt men jag håller nästan på att börja gråta varje gång jag hör låten. Den är så perfekt. Jag älskar enkelheten. Åh jag älskar den. Har ju haft några andra sådana här moments. Exempelvis med ett antal winnerbäcklåtar och hallelujah. Men den här tar nog priset. Se filmen och om inte det går, finns en chans att den är lite knepig att få tag på men det borde gå bra snart eftersom den har vunnit en Oscar nu, lyssna på
låten.


image222